Sulama Sistemleri Hibe Desteğinde Tarsus Farkı Dikkat Çekti

SONMANŞET.COM- Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, bireysel sulama sistemlerine destekleme verilmesinin üreticileri son derece sevindirmekte olduğunu belirterek, “Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapan 76 üreticiden 67'si bu projeden yararlandı. 67 üreticiden 33'ü Tarsus'ta çiftçilik yapan üreticilerimizdir. Yani bu projeden Mersin il genelinde yararlananların yarısı görüldüğü üzere Tarsuslu üreticilerimizdir. Bu da Tarsus adına bizleri sevindirmektedir”

EKONOMİ Yayın: 15 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 15.07.2021 20:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin’de, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında yüzde 50 hibeyle 'Bireysel Sulama Sistemleri' başvuruları kabul edilen 67 üreticiye 10 milyon liralık hibe desteği verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ömer Seyran ve İl Proje Yürütme birimi heyeti ile Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, destekten yararlanan Tarsus’taki üreticileri sulama sistemlerinin yapıldığı arazilerde incelemelerde bulundu.

Şube Müdürü Ömer Seyran, bu projenin amacının, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun şekilde üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi olduğunu söyledi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, bireysel sulama sistemlerine destekleme verilmesinin üreticileri son derece sevindirmekte olduğunu belirterek, “Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapan 76 üreticiden 67’si bu projeden yararlandı. 67 üreticiden 33’ü Tarsus’ta çiftçilik yapan üreticilerimizdir. Yani bu projeden Mersin il genelinde yararlananların yarısı görüldüğü üzere Tarsuslu üreticilerimizdir. Bu da Tarsus adına bizleri sevindirmektedir” dedi.

Başkan Avcı, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırmak amacıyla pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için  bireysel sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği verilmektedir. Bireysel sulama sistemleri konularında hibe sözleşmesi imzalayıp, hibe desteği alan tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dileriz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google.com, pub-4098627515605503, DIRECT, f08c47fec0942fa0