Çamlıyayla’da Lavanta Vadisinde Lavanta Hasat Şenliği yapıldı

sonmanşet.com- Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde bulunan Lavanta Vadisi'nde Lavanta Hasat şenliği yapıldı.

EKONOMİ Yayın: 22 Haziran 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 22.06.2022 11:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde bulunan Lavanta Vadisi’nde Lavanta Hasat şenliği yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Mersin İl Tarım Müdürlüğü’nün Mersin il genelinde dağıttığı lavanta fideleri iki yıl sonunda muhteşem görüntüsünün yanı sıra verimliliği ile de dikkatleri çekti.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Çamlıyayla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Yıldız ve diğer kurum amirleri ile üretici Cemil Durmaz ve davetlilerin katılımıyla üretici Cemil Durmaz’ın Tarım Müdürlüğü’nden aldığı 10 bin adet lavanta fidesinin bulunduğu Körmenlik mahallesindeki lavanta hasat şenliği renkli görüntülere de sahne oldu.

Yaptığı lavanta üretimleriyle Lavanta çiçeklerinden elde edilen yağ ile sabunlardan tıbbı ve aromatik malzemelerin yapımında kullanıldığını belirten üretici Cemil Durmaz, “12 yıl önce 6 dönüm arazide lavanta üretimine başladık. Bu yılki hedefimiz bin 500 kg. Geçen yıl 500 kg çiçekten yaklaşık 9 kg yağ elde ettik. Lavanta yağının faydalarını saymakla bitiremeyiz. Arı kovanları da koyduk. Arılar Lavanta  balından doğadaki yani buradaki çiçeklerden de alıyor ama en yoğun şu anda lavantadan alıyor, lavantanın balı da mükemmel bir  tat ve  aroma veriyor, onun içinde bu lavanta balını da denemek istiyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google.com, pub-4098627515605503, DIRECT, f08c47fec0942fa0