Tarsus’ta Nergis ekili yaklaşık Bin Dekar araziyi Dolu Vurdu

SONMANŞET.COM- TARSUS'a bağlı birçok köyde nergis çiçeği ekili yaklaşık bin dekar alanı şiddetli dolu yağışı vurdu, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı geçmiş olsun dileğinde bulundu.

EKONOMİ Yayın: 13 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 13.01.2021 23:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS’a bağlı birçok köyde nergis çiçeği ekili yaklaşık bin dekar alanı şiddetli dolu yağışı vurdu, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İlçeye bağlı Kaklıktaşı, Belen, Pirömerli ve Beylice mahallelerinde ekili bulunan ve hasat konumuna gelmiş olan nergis ekili alanların üstü bugün akşama doğru başlayan ve bir süre devam eden şiddetli dolu yağışı nedeniyle tahrip oldu ve bembeyaz bir örtüye büründü.

Adı geçen mahallelerin muhtarları nergis ekili alanların yanı sıra harnup (keçiboynuzu), zeytin ve meyve ağaçlarının da dallarıyla beraber kırılarak tahrip olduğunu, bununla birlikte evlerin çatılarında bulunan güneş enerjisi panellerinin de büyük ölçüde tahrip olduğunu söylediler.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, dolu yağışı nedeniyle etkilenen mahallelerdeki ekili alanlarda meydana gelen zararı tespit etmek amacıyla yarın sabah adı geçen mahallelere teknik ekip göndererek, hasar tespit çalışmaları yapacaklarını söyledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google.com, pub-4098627515605503, DIRECT, f08c47fec0942fa0