TAG Otoyolu'nda Tek Tekerlek Şovu Pahalıya Patladı: 46 Bin TL Ceza

SON MANŞET.COM- TAG Otoyolu'nda Tek Tekerlek Şovu Pahalıya Patladı: 46 Bin TL Ceza, Ehliyete ve Motosiklete 60 Gün El Konuldu

YAŞAM Yayın: 11 Temmuz 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 11.07.2026 14:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- Mersin'de trafikte tek tekerlek üzerinde ilerleyerek akrobatik hareketler yapan motosiklet sürücüsü, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalanırken, showu pahalıya patladı. Sürücüye 46 bin lira idari para cezası uygulanırken, ehliyetine 60 gün süreyle el konuldu, motosikleti ise 60 gün trafikten men edildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntüler ve vatandaşlardan gelen ihbarları titizlikle değerlendirerek trafik güvenliğini tehlikeye atan motosiklet sürücüsünü tespit etti.

Yapılan incelemelerde, TAG Otoyolu Erdemli istikameti Kuyuluk mevkiinde motosikletiyle tek tekerlek üzerinde seyreden ve akrobatik hareketler yaparak hem kendi canını hem de diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye düşüren sürücünün M.M.K. olduğu belirlendi.

Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması kapsamında kamera kayıtları ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) verileri detaylı şekilde incelendi. Çalışmalar sonucunda sürücü kısa sürede yakalanarak hakkında yasal işlem başlatıldı.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 66/1-F maddesi kapsamında "akrobatik hareketlerde bulunmak" suçundan sürücüye 46 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konulurken, kullandığı motosiklet de 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik güvenliğini tehlikeye atan, vatandaşların can ve mal güvenliğini riske sokan kural ihlallerine yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, benzer ihlallerin hem sahada yürütülen denetimler hem de sosyal medya ve ihbarlar üzerinden takip edilmeye devam edileceğini vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google.com, pub-4098627515605503, DIRECT, f08c47fec0942fa0