google-site-doğrulaması: google1af254066733fb06.html

Serkan Tuncer'den TEMA Vakfına 129 Fidan Bağışı

SONMANŞET.COM- CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde duygulandıran bir paylaşım yaptı.

SİYASET Yayın: 09 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 09.03.2024 23:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
SELAHATTİN ÖZBOZKURT
 
SONMANŞET.COM- CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde duygulandıran bir paylaşım yaptı.
 
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları için greve başlamış, ardından polisin işçilere saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve sonrasında çıkan yangında 129 kadın işçi hayatını kaybetmesi üzerine ‘8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ ilan edilmişti. 
 
Bu vesileyle, hayatını kaybeden 129 kadını anmak için TEMA Vakfı’na tam 129 fidan bağışında bulunduğunu açıklayan Tuncer;
 
“Kadınlar Günü meşalesinin ilk yakıldığı günden bu güne kadar, hayattan koparılmış tüm kadınlarımıza selam olsun. Bu Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak amacı ve örnek teşkil edebilmek adına TEMA Vakfı’na hayatını kaybetmiş 129 kadının anısına tam 129 fidan bağışında bulunduk.
 
Tüm kadınların yaşam mücadelelerinin, verdikleri savaşın farkındayız. Hayatlarını kolaylaştırabilmek, onların daha rahat ve özgür bir hayatta yaşayabilmesi adına verilecek tüm mücadelelerde kadınların yanında saf tutacağız. 
 
Bu vesileyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Hep birlikte, güzel yarınlara kavuşacağız.” ifadelerini kullandı.
 
 

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.