Mersin'de Uyuşturucu Operasyonunda 2 kişi Tutuklandı
SON MANŞET.COM- Mersin’de uyuşturucu madde ticareti yapan ve kamuoyunda “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca, fişek ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına..

SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SON MANŞET.COM- Mersin’de uyuşturucu madde ticareti yapan ve kamuoyunda “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca, fişek ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 22 Ağustos 2026 tarihinde Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik çalışma gerçekleştirildi.
Operasyon kapsamında F.A. ve S.A. isimli şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda; 152,60 gram kokain, 279,80 gram alfametilfenetilamin (A-M), 7 adet ecstasy, 3 adet dijital hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 132 adet 9 mm fişek, 30 bin 400 TL para ele geçirildi.
Çalışmaların devamında H.D. isimli şüphelinin üzerinde ve adresinde yapılan aramalarda ise 2 bin 565 adet sentetik ecza ile 7 bin 200 TL para ele geçirildi.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler hakkında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan, Türk Ceza Kanunu’nun 188. maddesi kapsamında adli işlem başlatıldı.
Şüphelilerden F.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.A. ve H.D. tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu madde ticareti ve sokak satıcılarına yönelik çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.





