Tarsus’ta 3 günlük DON Zararı 82 Milyon TL
Tarım ve Orman ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, 78 mahallede 12 bin dekarda sert çekirdekli meyveler olan nektarin, şeftali, erik ve kayısı bahçelerinde meydana gelen dondan ciddi olarak etkilenme yaşandığını ve ilk belirlemeye göre tahminen 82 milyon dolayında bir maddi hasarın meydana geldiğini, ancak önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren hasar tespit komisyonunun bahçeleri gezerek maddi zararı belirleyeceğini

SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- Mersin’in Tarsus ilçesinde 14-15-16 Mart tarihlerinde yaşanan don olaylarının maddi zararının ilk belirlemelere göre 82 milyon lira olduğu bildirildi.
Tarım ve Orman ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, 78 mahallede 12 bin dekarda sert çekirdekli meyveler olan nektarin, şeftali, erik ve kayısı bahçelerinde meydana gelen dondan ciddi olarak etkilenme yaşandığını ve ilk belirlemeye göre tahminen 82 milyon dolayında bir maddi hasarın meydana geldiğini, ancak önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren hasar tespit komisyonunun bahçeleri gezerek maddi zararı belirleyeceğini söyledi.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ise 3 gün devam eden don olayı nedeniyle bahçelerde lastik ve ateş yakarak zararı azaltmak için 3 gün boyunca uyumadıklarını ifade etti.
Böyle bir don olayının son 40 yılda yaşanmadığını belirten Başkan Avcı, “13 Mart ‘ta başlayan ve çiftçilerimizin gece gündüz demeden lastik balya ile korumaya çalıştıkları, çocuklarının geleceği için mücadele ve alın teri döktükleri bahçelerinde tüm gayretlerine rağmen maalesef 78 mahallemizde üretilen başta şeftali, nektarin, kayısı ve erik olmak üzere karpuz ve bağlarımızda yaşanan Don olayı bizi ve çiftçilerimizi derinden üzmüştür. Bununla ilgili gerekli girişimlerde bulunularak bakanlığı afet olayı bildirilmiştir. Bunlarla ilgili gerekli tespitler pazartesi günü itibari ile ilçe tarım müdürlüğümüz ekiplerince ön tespit yapılmaya başlanacaktır. Buradan Mersin Milletvekillerimize ve tüm kamu personeline bu yaranın sarılması için gerekli hassasiyeti göstermeleri çiftçilerimizin zararlarının giderilmesi, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçların ötelenmesi için gerekli destekleri bize ve çiftçilerimize vermelerini temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu kutsal görevlerinde yılmadan usanmadan çalışacaklarını biliyor ve kolaylıklar diliyorum. Allahım daha beterinden korusun diye dua ediyorum” diye konuştu.




