Hava Durumu

:

:

:

Yılbor Pandemi Döneminde Üretime Ara Vermedi

11 Eylül 2020 Cuma 13:27

SONMANŞET.COM- Yılbor Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Covid-19 salgınıyla birlikte tüm dünyada yaşanan pandemi sürecinde de üretime ara vermediklerini kaydederek, ‘Pandeminin kısa sürede geçmeyeceği, ama üretmeden de yönetilemeyeceği bir gerçek. Tüm çalışanlarımızın bizlerin birer değeri olduğunun farkındayız. Bu süreçte daralmaya gitmedik, hükümetimizin almış olduğu tedbirler doğrultusunda, üretim faaliyetlerimize devam ettik. Personel çıkarmadık. Çıkarmayı da düşünmedik'

Yılbor Pandemi Döneminde Üretime Ara Vermedi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Yılbor Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Covid-19 salgınıyla birlikte tüm dünyada yaşanan pandemi sürecinde de üretime ara vermediklerini kaydederek, ‘Pandeminin kısa sürede geçmeyeceği, ama üretmeden de yönetilemeyeceği bir gerçek. Tüm çalışanlarımızın bizlerin birer değeri olduğunun farkındayız. Bu süreçte daralmaya gitmedik, hükümetimizin almış olduğu tedbirler doğrultusunda, üretim faaliyetlerimize devam ettik. Personel çıkarmadık. Çıkarmayı da düşünmedik’ dedi.

2008 Yılı içerisinde Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 65 bin m2’lik alanda faaliyetlerine başlayan Yılbor Boru, sağladığı 150 istihdam ile bölgenin önemli sanayi kuruluşları arasında yerini aldı. 2018 Yılında ihracat satışlarının toplam satışlarda yüzde 40’lık bir paya sahip olduğunu belirten Yılbor Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, ‘2019 yılında bu pay yüzde 60 civarına ulaştı. Yıllık 60 bin ton üretim kapasitesine sahip olan firmamız; inşaat sektörüne yönelik ürünlerin üretimini gerçekleştirmekte. Firmamızda inşaat sektörüne yönelik alt ve üst yapı grubunda yer alan tüm ürünler giriş kontrolden başlayarak sevkiyata kadar tüm aşamalar EN ürün standartları ve ISO 9001 standartları göz önünde bulundurularak bünyemizde bulunan akredite laboratuvar gözetiminde üretimimizi sürdürüyoruz. Üst yapı grubunda PVC Atık Su Boru & Ek Parçaları, PPRC, Damlama - Sulama Boruları ve Kompozit Boru & Ek Parçaları üretimi gerçekleştirmekteyiz. Bununla birlikte, alt yapı grubunda yer alan PE100 ve PVC Temiz Su Borusu imalatı gerçekleştiriyoruz’ dedi.

-‘HÜKÜMETİMİZİN ALDIĞI TEDBİRLER DOĞRULTUSUNDA ÜRETMEYE DEVAM ETTİK’

Yıldırım, ‘Sürecin ilk başladığı dönemde dünyada ve ülkemizde yaşanan kaotik duygu durumunu geçersek, hemen ardından şirketimizde yaptığımız kısa bir değerlendirme sonucunda bu krizin kısa sürede geçmeyeceğini, ama üretmeden de yönetilemeyeceğini öngörerek, çalışanlarımızın bizlerin toplam birer değeri olduğunu, daralmaya gitmeyeceğimizi, hükümetimizin almış olduğu tedbirler kapsamında, üretim faaliyetlerimize devam etmeye karar verdik. Personel çıkarmadık. Çıkarmayı da düşünmedik’ diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi bizim de ihracatımızın kısa süreli de olsa yavaşlamasına sebep oldu. Fakat biz bu krizi Yılbor Boru olarak, yurtdışındaki çözüm ortaklarımızla çok doğru yönettik. Bu süreçte ihracat yaptığımız ülkelerde bulunan çözüm ortaklarımızın ülkelerinde uygulanan kısıtlamalar, tedbirler, yasaklar vs. ile ilgili bize aktardıkları bilgiler doğrultusunda ihracatlarımızı sağlıklı bir şekilde ilgili ülkelere gerçekleştirdik. Libya, Suriye, Irak, Cezayir, Nijerya, Etiyopya, Bahreyn ve Katar bu süreçte ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerdir.

-‘BU KRİZİ ÜRETMEDEN AŞAMAYIZ’

Pandeminin halen dünyanın bir numaralı gündem maddesi olduğunun altını çizen Yılbor Boru Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım, ‘İnsan sağlığı her şeyden önemli bir husus. Fakat böylesine zorlu bir süreçte üretimden tamamen vazgeçmek, hem istihdam oranlarını, hem de ülke ekonomimizi olumsuz etkileyecektir. Bu aşamada en doğru karar tüm tedbirleri üst seviyede tutarak, maske ve hijyen kurallarına sonuna kadar uyarak üretmeye, ihracat yapmaya ve istihdam sayılarını korumaya devam etmektir. Biz de Yılbor Boru olarak bu krizi üretmeden aşamayacağımız bilinciyle, tüm tedbirlerimizi üst seviyede tutarak çalışmalarımızı sürdürecek, ihracat ve yeni yatırım hedeflerimizden şaşmadan ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz’ dedi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.