Hava Durumu

:

:

:

Yenişehir Belediyesi Türkiye'de Eğitime MODEL oluyor

17 Şubat 2020 Pazartesi 15:32

SONMANŞET.COM- MERSİN Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesi'nin açılışı yapıldı. Proje kapsamında 0-3 yaş arası çocukları bulunan ebeveynlere verilecek eğitim ile Yenişehir Belediyesi, eğitimde ülkeye örnek olacak dev bir adım attı.

Yenişehir Belediyesi Türkiye'de Eğitime MODEL oluyor
SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- MERSİN Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesi’nin açılışı yapıldı. Proje kapsamında 0-3 yaş arası çocukları bulunan ebeveynlere verilecek eğitim ile Yenişehir Belediyesi, eğitimde ülkeye örnek olacak dev bir adım attı.
Çocukların erken yaşlardan itibaren desteklenmesi üzerine tasarlanan 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesi Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile hazırlandı. Proje kapsamında eğitimlerle ilgili kitap hazırlanılarak basımı yapıldı. Eğitimlerin verileceği Yenişehir Belediye Akademi’de düzenlenen basın toplantısı ile projenin açılışı yapılırken proje hakkında bilgi verildi.
Projenin tanıtım toplantısına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve eğitimleri yürütecek olan Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ozana Ural ve ekibi katıldı. Projeyi hayata geçirmenin haklı gurunun yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Okul öncesi eğitimde Türkiye’nin olması gereken yerde olmadığını, gelişmiş ülkeler arasında yapılan derecelendirmede sonuncu olduğunu tespit ettik. Seçimler öncesinde belediye başkanlığı görevine gelmemiz halinde bu alana yatırım yapacağımızı söyledik, ve bugün projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Söz verdik ve yaptık diyebileceğimiz önemli bir iş, eğitime yatırım yapıyoruz” dedi.
BAŞKAN ÖZYİĞİT, “BİR YERDEN BAŞLAMAK LAZIMDI VE BİZ DE BAŞLADIK”
Eğitim alanında yatırım yapmanın olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit,  “Proje ile eğitim alan ve taramadan geçen çocuklar geleceğin alanında yetkin insanları olarak karşımıza çıkacaklardır. Topluma hizmet etmeleri elbette ki zaman alacak ama bu zamanın bizim için önemi yok. Bir yerden başlamak lazımdı ve biz de başladık. Yenişehir Modeli diyebileceğimiz bu çalışmaya katkı veren Hocamız Prof. Dr. Ozana Ural ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Gönüllü ve maddi temelleri olmayan bu işbirliğine çalışan bu kıymetli ekibi kutluyorum.  Yenişehir Türkiye’de eğitim seviyesi bakımından en yüksek ortalamaya sahip bölgelerden biri. Kentimizin eğitim altyapısı yüksek, bizim bu fiziki altyapının üzerine koyacağımız işlerin niteliği çok önemli ve nitelikle beraber çok daha mutlu ve birbirini seven ve sayan iletişimi iyi olan, güçlü olan bir kenti el birliğiyle var edeceğiz. Temel hizmetleri elbette ihmal etmiyoruz. O konuda hiç taviz vermiyoruz ama geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere eğitim alanına yatırım yapmak olmazsa olmazımız.” İfadelerini kullandı.
TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK PROJE YENİŞEHİR’DE BAŞLADI
Başkan Özyiğit, projenin tüm Türkiye’de ses getireceğine inandıklarını ve asıl hedeflerinin ülke genelinde 0-3 yaş arası erken çocukluk eğitimlerinin yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Başkan Özyiğit, “Buradan bir çoban ateşi yakıyoruz, erken çocukluk eğitimde Yenişehir’de başarılı olursak, belki Türkiye’yi değiştirmiş oluruz. Belki de Yenişehir Belediye Akademi’de eğitim alan geleceğin bir bilim insanı Türkiye’yi kurtaracak çok önemli işler yapacak. Bu proje ile yaptığımız işin esas önemi tüm Türkiye’de milli eğitim alanına ve belediyelerimize örnek olacak bir çalışmayı buradan başlatmış olduk ve projenin tüm Türkiye’de ses getireceğine inanıyorum.”
URAL, “BAŞKAN ÖZYİĞİT 20-30 YIL SONRASINA YATIRIM YAPTI”
Başkan Abdullah Özyiğit’in açılış konuşmasından sonra eğitimleri verecek ekibin başında bulunan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozana Ural, projenin içeriğine ilişkin bir sunum yaptı. Heyecanlı olduklarını ve 0-3 yaş arası erken çocukluk eğitimine önem vererek yatırım yaptığı için Başkan Özyiğit’e teşekkür eden Ural, “Öncelikle Mersin Yenişehir Belediyesi’nin çok kıymetli Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ve Yenişehir Belediye Akademi’nin Koordinatörü Raif Çakmak hocama teşekkür ediyorum.  Daha öncede Yenişehir’e gelip bu çalışmanın ilk etaplarında görüş alışverişinde bulunmuştuk. Üniversitemize dönüp çalımlarımıza devam ettik, heyecan içerisindeyiz. Ben uzun yıllardır uzun yıllardır hocalık yapıyorum. Atanmış ve seçilmişler genellikle hizmet süreleri boyunca iş yapıp, bu işin sonucunu görmeye meraklılardır. Sayın Başkan Abdullah Özyiğit ise bu rutini aştı ve 20-30 yıl sonrasına yatırım yaptı. Bir seçilmiş için çok farklı bir davranış. Elbette aile ve çocuklar hemen farkı görmeye başlayacakladır. Asıl farklar çok daha sonra olacak.”
“0-3 YAŞ ARASINDA ÇOCUKLARI OLAN TÜM AİLELER BU EĞİTİMLERDEN YARARLANACAK”
Erken çocukluk çağının bireyler için kritik ve önemli olduğuna dikkat çeken Ural, “Okul öncesi bireylerin temellerinin atıldığı önemli bir kritik zamandır.  Biz bu defa üniversite ve yerel yönetim işbirliği ile sınırları biraz genişlettik.  Erken çocukluk dediğimiz çağ gelişmelerin en hızlı ve kritik olduğu çağdır. Çünkü ‘daha sonra telafi ederim’ denilemiyor. Vaktinde eğitim alınması gerekiyor. Sonrası olmadığı için çok kritik bir dönem.  Erken çocukluk döneminde alınan eğitimin sonucunda birey ilkokul, orta öğretim ve üniversite eğitiminde aldığı eğitimi fark ediyor. Bu destekler ailede verecek.  Erken çocukluk eğitimi toplumumuzun gelişip kalkınması için çok önemli iken herkese görevler düşüyor. Bugün üniversite ve yerel yönetimin görevini yerine getirdiğini görüyoruz. Bu modelin bir örnek olmasını ve tüm ülkede yaygınlaşmasını arzu ediyoruz.  Yenişehir Akdemi ile 0-3 yaş arasında çocukları olan tüm aileler bu eğitimlerden yararlanacak.”
Başkan Abdullah Özyiğit, son olarak 0-3 yaş arasında çocukları bulunan tüm aileleri eğitim almak üzere Yenişehir Belediye Akademi’ye başvuru yapmaya davet etti.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.