Hava Durumu

:

:

:

Vahap Seçer, Şeb-i Arus Törenine Katıldı

30 Aralık 2019 Pazartesi 11:22

SONMANŞET.COM- Mevlana'nın vefatının 746. yılı dolayısıyla düzenlenen Şeb-i Arus törenine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Yurttaşlarımın dinine, diline, ırkına, mezhebine, cinsiyetine, ekonomik durumuna, siyasi görüşüne bakmaksızın adaletli, hakkaniyetli muamele yapabiliyorsam başarılı bir idareciyimdir. Allah'ın izniyle bu haslet bu yüreklerde var. Adaletli olmak bizim başlıca prensibimiz” dedi.

Vahap Seçer, Şeb-i Arus Törenine Katıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Hz. Mevlana’nın vefatının 746. yılı dolayısıyla Mevlana Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Şeb-i Arus törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Seçer, Mevlana, Hacı Bektaş-Veli, Yunus Emre gibi tasavvuf önderlerinin kültürümüzde önemli isimler, semboller olduğunu vurguladı. Seçer, Hz. Mevlana’nın, Hacı Bektaş’ın, Yunus Emre’nin bıraktığı kültür, anlayış ve desturun insanın kendi ruhunda, beyninde;  bilgisiyle, liyakatıyla, ahlakıyla yoğurarak hayata uygulayacağı öğretiler olduğuna işaret etti.

Seçer, “Bugün insan hakları beyannamesine giren, insan haklarıyla ilgili birçok değerli hükümler 13. Yüzyılda bu topraklarda, bu insanlar tarafından, bu önderler tarafından topluma dikte edilmiş. Dürüstlük, doğruluk, hakkaniyet içinde olmak. Allah’a inanmak. Enel Hak. Vahdedi vücut. Bütün bu öğretiler, bütün bu düsturlar aslında bugün bizim hâlâ takip ettiğimiz, takip etmemiz gereken ve kamil insan olmamız için, erdemli insan olmamız için, örnek insan olmamız için uymamız gereken kurallar bütünü. Bize bırakılan bu mirasın tamamını değil yarısını hayatımızda uygulayabiliyorsak biz iyi insanız, kamil insanız, doğru insanız, dürüst insanız” dedi.

Başkan Seçer: “Adaletli olmak prensibimiz”

Bir belediye başkanı olarak kendisinin daha dikkatli olması, kuyumcu terazisi gibi hassas tartması gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Hz. Mevlana’nın bir sözü: İdareci ancak adaletiyle başarılıdır. Yani ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, yurttaşlarımın dinine, diline, ırkına, mezhebine, cinsiyetine, ekonomik durumuna, siyasi görüşüne bakmaksızın adaletli, hakkaniyetli muamele yapabiliyorsam başarılı bir idareciyimdir. Allah’ın izniyle bu haslet bu yüreklerde var. Adaletli olmak bizim başlıca prensibimiz” diye konuştu.

Mevlana Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Şeb-i Arus töreni, tasavvuf müziği dinletisinin ardından Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru’nun konferansıyla sürdü. Şeb-i Arus gecesi, sema gösterisiyle sona erdi.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.