Hava Durumu

:

:

:

Vahap Seçer: Herkesin Belediye Başkanı Olacağım

01 Nisan 2019 Pazartesi 11:29

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Vahap Seçer, “Mersin halkının desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Burada CHP'li kardeşlerim başta olmak üzere, bana destek veren Ak Partili, HDP'li, MHP'li, İyi Partili, Saadet Partili bütün yurttaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum.

Vahap Seçer: Herkesin Belediye Başkanı Olacağım

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Vahap Seçer,  “Mersin halkının desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Burada CHP’li kardeşlerim başta olmak üzere, bana destek veren Ak Partili, HDP’li, MHP’li, İyi Partili, Saadet Partili bütün yurttaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum. Onlar kendi adayları kaybetti diye üzülmesinler. Ben onların da belediye başkanıyım” dedi. Vahap Seçer, sıradışı bir belediyecilik anlayışı sergileyeceklerini, Mersin’e çağ atlatacaklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’ne katılan Vahap Seçer, toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten oy aldı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Oy sayım işlemlerinin sürdüğü saatlerde adliyeye gelen Vahap Seçer,  adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimi kazandıklarını, resmi rakamlar için seçim kurullarının işlemlerinin bitmesini beklediklerini söyledi.

Vahap Seçer, “En yakın rakibimizle aramızdaki puan farkı 8 olur, 7 olur, 10 olur bilemiyoruz ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığı kesinleşmiştir” dedi.

Vahap Seçer, daha sonra milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte CHP Mersin İl Başkanlığı’na geçti. Sabaha karşı olmasına ve yağmur yağışına karşın parti binası önünde bekleyen yüzlerce kişi Vahap Seçer’i  meşaleler yakarak, ‘Hak, hukuk, adalet’ şeklinde slogan atarak karşıladı. Seçer de bu slogan üzerine “Hak yerini buldu” diyerek konuşmasına başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçimlere ilişkin ilk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘MERSİN’E ÇAĞ ATLATACAĞIZ’

“Taraftarlarımız sonuçtan son derece memnun çünkü Mersin’e Atatürkçü bir başkan geldi. Değişimden, dönüşümden yana, çağdaş bir başkan geldi. Artık Mersin’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Sıradışı bir belediye başkanı geliyor. Sıradaşı bir belediyecilik anlayışı geliyor. Mersin’e çağ atlatacağız.”

‘MERSİN HALKININ DESTEĞİYLE BAŞKAN OLDUM’

“Önce Mersin’de kardeşliği sağlayacağız. Bütün renkleri kucaklayacağız. Mersin halkının desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Burada CHP’li kardeşlerim başta olmak üzere, bana destek veren Ak Partili, HDP’li, MHP’li, İyi Partili, Saadet Partili bütün yurttaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum. Onlar kendi adayları kaybetti diye üzülmesinler. Ben onların da belediye başkanıyım.”

‘ASALETLE YARIŞAN RAKİPLERİMİ KUTLUYORUM’

 

“Bu süreçte Mersin’de demokratik bir yarış oldu. Münferit bir iki hadise dışında kimsenin burnu kanamadan süreç sona erdi. Asaletle yarış sürdüren rakiplerimi kutluyorum. Kazanan bir kişi olacaktı. O da Vahap Seçer oldu.”

‘VATANDAŞIN HAYIR DUASINI ALIRSAM DAVUL ÇALDIRACAĞIM’

“Belediye başkanlığı seçimini kazandığımız zaman davul çaldırmayacağız demiştim.  Gelir gelmez davulları susturdum. Dedim ki ‘bizim sevincimiz Mersin’e hizmet etmeye başladıktan sonra.’ Bize oy veren, bize destek veren vatandaşlarımızın hayır duasını aldığımız zaman, verdiğimiz oy anamızın ak sütü gibi helal olsun dediklerinde biz davul çaldıracağız.”

‘ŞİARIMIZ MERSİN’İ DÜNYA KENTİ YAPMAK’

“Mersin halkına sözümüz var. Mersin halkı bize inandı, güvendi, bize oy verdi. Tüm ilçelerde belediye başkanlığını kazanan ya da kazanmayan arkadaşlarıma Mersin halkı oy verdi. Onlara teşekkür ediyoruz. Mersin halkına verdiğimiz sözü mazbatamızı alır almaz yerine getirmeye başlayacağız. Hizmetlerimiz bir bir, arkası sıra devam edecek. Hiç yorulmayacağız. Uyumayacağız. Şiarımız Mersin’i bulunduğu yerin çok çok üstünde bir dünya kenti yapmak olacak. Onun sözünü bir kez daha veriyoruz.”

‘MEMLEKETİN KAYNAKLARINI KORUYACAĞIZ’

“İşsiz kardeşlerimizin sorunları var bunu biliyoruz. Önce onlara istihdam alanları yaratacağız. Fakirlerimizi kanatlarımızın altına alacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Memleketin kaynaklarını koruyacağız. Ona halel getirmeyeceğiz.”

‘MERSİN’İN ÇIKARLARI İÇİN HER GÜN ANKARA^’YA GİDİP GELMEYE RAZIYIM’

“Mersin’i beraber yöneteceğiz. Ben yaptım oldu anlayışımız yok. Kimseyle sorunumuz yok. Devri sabık yaratmayacağız. Ankara’yla, merkezi yönetimle ilişkilerimiz iyi olacak. Ben Mersin’in çıkarları için her gün Ankara’ya gidip Mersin’e hizmet istemeye razıyım. Cumhurbaşkanının partisi ne olursa olsun benim için öncelik Mersin’dir. Bana diyorlardı ki ‘belediye başkanı CHP’li, Cumhurbaşkanı Ak Partili Mersin’e hizmet gelmez.’ Bunu zaman içinde göstereceğiz. Mersin’e hizmet geliyor mu, gelmiyor mu, göreceğiz.”

‘MERSİN İDMAN YURDU’NA DA REÇETE YAZACAĞIM’

“Mersin İdman Yurdu’na da reçete yazacağım hiç merak etmeyin. Öyle bir reçete yazacağız ki bir daha Mersin idman Yurdu hiç hastalanmayacak. Merak etmeyin.”

‘RANT DEĞİL İNSAN ÖNCELİKLİ OLACAK’

“Yarınları hep beraber inşa edeceğiz. Daha zengin bir Mersin yaratacağız.  İnsanların çalıştığı, huzurla evlerine ekmek götürdüğü, daha düzenli bir Mersin yaratacağız. Rantın değil insanın öncelendiği bir Mersin yaratmak için hep birlikte çalışacağız.”

‘TARSUS’U KAZANMAK ŞEREF OLDU’

“Yenişehir’i kazandık. Mezitli’yi kazandık. 25 yıl sonra Tarsus’u da kazandık. Doğduğum yer, büyüdüğüm yer olan Tarsus’u 25 sene sonra kazanmak benim için bir onur oldu, şeref oldu.”

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.