Hava Durumu

:

:

:

Vahap Seçer, Çocukları Okul Sütüne Kavuşturdu

14 Kasım 2019 Perşembe 22:09

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi, yöre çiftçisinden kooperatifler aracılığıyla topladığı sütü kendi kaynaklarıyla paketliyor, ilkokullarda ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıyor. “Süt Senin Gurur Mersin”in projesi ile hem yöredeki üretici kazanıyor,

Vahap Seçer, Çocukları Okul Sütüne Kavuşturdu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi, yöre çiftçisinden kooperatifler aracılığıyla topladığı sütü kendi kaynaklarıyla paketliyor, ilkokullarda ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıyor. “Süt Senin Gurur Mersin”in projesi ile hem yöredeki üretici kazanıyor, Mersin’in parası Mersin’de kalıyor, hem de çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sunuluyor.

Okullarda süt dağıtımıyla ilgili altyapı çalışmalarını titizlikle sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları tamamlayarak proje kapsamında 3 ilçedeki okullarda ücretsiz süt dağıtımına başladı. Ekipler, 3 ilçedeki 33 okulda eğitim alan 26 bin 500 öğrenciye eşzamanlı olarak sütleri ulaştırıyor.

“Derslerinizi çalışın, spor yapın, kitap okuyun”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Hatice Uluğ İlkokulu’nda yapılan süt dağıtımına katıldı. Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Şevket Sümer Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Esen ile birlikte öğrencilere süt dağıtan Başkan Seçer, ilk olarak 3-I sınıfı öğrencileriyle buluştu.

Başkan Seçer, “Belediyemizin ‘Süt Senin Gurur Mersin’in projesi kapsamında ben de süt dağıtımında bulunmak istedim. Anasınıflarında, i birinci sınıf ile dördüncü sınıflar arasındaki sınıflarda öğrencilere haftada 2 gün, toplamda 53 bin paket süt dağıtacağız. Amacımız çocuklarımızın gelişme çağında hayvansal protein almasına, sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak. Bu yıl 3 ilçede süt dağıtımı yapacağız. Önümüzdeki yıl daha fazla öğrenciye ulaşacağız. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Derslerinizi çalışın, spor yapın, kitap okuyun” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Koca’dan teşekkür

Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da “Mersin Büyükşehir Belediyemiz 3 ilçemizde 25 bin 500 öğrencimize süt dağıtımı yapacak. Sağlıklı yaşam, sağlıklı zihinler, sağlıklı beslenme ile vücut bulur. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler sevgi gösterileriyle uğurladı

Başkan Vahap Seçer ve Milli Eğitim Müdürü Adem Koca konuşmaların ardından 3-I sınıfı öğrencilerine süt dağıttı. Sınıfın öğrencilerinden Samet Şos, Başkan Seçer’e sarılarak, sohbet etti. Minik Samet, Başkan Seçer’in‘Büyüyünce ne olacaksın?’ sorusuna, “Büyüyünce süper akıllı telefon yapacağım” diyerek yanıt verdi. 3-I sınıfı öğrencileri de hep bir ağızdan, aynı zamanda işaret dilini de kullanarak “Atatürk Çocukları” adlı şarkıyı söyledi.

Başkan Vahap Seçer, daha sonra 3-H sınıfı öğrencileriyle bir araya geldi ve sütlerini dağıttı. Öğrenciler Başkan Seçer’den okulun bahçesine basketbol potası yaptırmasını istedi.

Başkan Vahap Seçer’in okuldan ayrılışı sırasında bahçede toplanan onlarca öğrenci Başkan Seçer’e sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Seçer ile tokalaşmak için adeta birbirleriyle yarışan minikler “En büyük başkan bizim başkan” diye tempo tutarak Başkan Seçer’i uğurladı.

Hem çocuklar güvenilir süt içecek, hem Mersinli üretici kazanacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Süt Senin Gurur Mersin”in projesi ile piyasadan hazır süt alınıp dağıtılmıyor. Üreticiden doğrudan açık süt alıp işlemeye, paketlemeye ve dağıtmaya dayanan proje, bu yönüyle benzer projelerden ayrılıyor.

Projeyle hem çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sunulması hem de Mersinli küçük üretici ve üreticikooperatiflerinin desteklenmesi öngörülüyor.

Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Bölgesi S.S. Mersin Narenciye ve Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği (MENKOBİRLİK) aracılığıyla Mersin’deki üreticilerden süt alıyor.

Satın alınan sütler, gerekli hijyen zinciri takip edilerek süt işleme tesislerine getiriliyor ve paketlenerek dağıtıma hazır hale getiriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm bu süreci kendi özkaynaklaryla yürütüyor ve haftada 26 bin 500 öğrenciye, 53 bin paket süt dağıtıyor.

Proje bu yıl Akdeniz ilçesinde 17, Tarsus ilçesinde 9, Toroslar ilçesinde 7 olmak üzere 33 okulda yürütülecek.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.