Hava Durumu

:

:

:

Türkiye'nin Muhtarları Tarsus'a Hayran Kaldı

17 Mayıs 2022 Salı 12:53

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından düzenli olarak farklı kentlerde gerçekleştirilen istişare toplantısının 58.'si Tarsus'ta düzenlendi. Tarsus Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Tarihi Kent Tarsus'un doğal ve kültürel güzellikleri anlatılırken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a ise misafirperverliklerinden ötürü teşekkür dilekleri iletildi.

Türkiye'nin Muhtarları Tarsus'a Hayran Kaldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından düzenli olarak farklı kentlerde gerçekleştirilen istişare toplantısının 58.’si Tarsus’ta düzenlendi.  Tarsus Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Tarihi Kent Tarsus’un doğal ve kültürel güzellikleri anlatılırken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a ise misafirperverliklerinden ötürü teşekkür dilekleri iletildi.

Tarsus Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 58. İstişare Toplantısına, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ve yönetim kurulu üyeleri, çeşitli illerden Federasyon Başkanları, Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Dernek Başkanı Naci Güllü, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Gülgen, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Mahmut  Gülcü, çeşitli illerden dernek başkanları, 35 ilden muhtarlar ve basın mensupları katılım sağladı. Düzenlenen toplantının açılış konuşmalarını, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Gülgen ve Akdeniz Muhtarlar Dernek Başkanı Mahmut Gülcü yaptı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ileten muhtarlar, ‘’İlk defa bir belediye bizleri bu kadar güzel ağırladı. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın misafirperverliği bizleri çok mutlu etti. Ne istersek hemen halledildi. Çok güzel ağırlanıyoruz. Bugün bize bu imkanları sağlayan Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederiz’’ diye konuştu. 

Tarsus Belediyesi Türkiye’nin çeşitli illerinden katılım sağlayan muhtarlara 3 günlük bir program hazırladı. Muhtarlar istişare toplantısının ardından program kapsamında tarihi kent Tarsus’un tarihi ve doğal güzelliklerini deneyimleme imkânı buldu.

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’TARİHİ KENT TARSUS’TA SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK’’

Gerçekleştirilen istişare toplantısında çeşitli şehirlerden muhtarları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Sizleri tarihin başkenti, tarımın başkenti, turizmin başkenti Tarsus'ta ağırlamaktan onur ve gurur duyuyorum. Tarsus 10 bin yıllık bir kent, Hitler'den, Asurlardan devam eden ve Türkiye'de belki de hiçbir yerin sahip olmadığı defalarca başkent olan bir kent. Roma İmparatorluğu'nda bile başkentlik yapan Anadolu'nun Mezopotamya'dan Anadolu'ya açılış kapısı olan bir kent. İlkleri yaşayan bir kent. İlk elektriğin geldiği, ilk ticaret ve sanayi odalarının kurulduğu bir kent. Tarsus'un bugüne kadar geldiği süreçte çoğu imparatorlar, devletler yıkılırken, kaybolurken bir kent mimarisiyle, yapısıyla dimdik ayakta kalıyor. Ben bugün Cumhuriyet ilkeleriyle, Cumhuriyet nimetleriyle bir çorbacının oğlu olarak bu belediye başkanlık makamındayım. Cumhuriyet olmasaydı ben burada olmazdım. Sizleri kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz’’ diye konuştu.

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ GERÇEK HİZMET BİRİNİN KALBİNE DOKUNABİLMEKTİR’’

Muhtarlarla bir anısına değinen Başkan Bozdoğan,’’ 18 yaşındaydım, Kızıl Murat Mahallesi'ndeyim. İkametgâh kâğıdı dolduruyoruz. Çok değerli muhtarım bunu imzalayacağız dedim. O zaman da doktorun, diş hekiminin yanında çalışıyorum, kalfalık yapıyorum ve 2,5 lira param var. Parayı da çıkarttım almadı, sen bizim mahallemizin gözdesisin dedi ve yıl 1981 Temmuz ayı. Cebinden 5 lira çıkarttı. Bunu yol harçlığı yapacaksın, memlekete hayırlı bir evlat olacaksın, mahalle olarak senle gurur duyacağız dedi. Kendisini hiç unutamıyorum. Doktor oldum ve onu tedavi ettim ben de. Gerçekten o samimiyet, o güzellik, o tertemiz insanları hiçbir zaman unutamıyorum. İşte bu yüzden muhtarlarımız mahallelerimiz için çok büyük öneme sahip, demokrasinin temel taşıdır. İşte hizmet birinin kalbine dokunabilmektir. Ülkenin Cumhuriyet idealler ordusu olmak kolay değil. Çalışan, üreten muhtar arkadaşlarımızı görmek büyük bizler için onur verici. Hepinizi çok derin saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Tarsus’tasınız’’ diye konuştu.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Tarsus Çamlıyayla Muhtarlar Dernek Başkanı Naci Güllü, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Gülgen, Akdeniz Muhtarlar Federasyon Başkanı Mahmut Gülcü, muhtarlar, federasyon başkanları ve dernek başkanları ise Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederek, iyi dilek ve temennilerde bulundu.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.