Hava Durumu

:

:

:

Türkiye’nin örtü altında ilk kavunu Tarsus’ta Hasat Edildi

04 Nisan 2021 Pazar 18:38

SONMANŞET.COM- Türkiye'nin doğal ortamda örtü altında organik olarak üretilen sezonun ilk kavunu Tarsus'ta hasat edildi.

Türkiye’nin örtü altında ilk kavunu Tarsus’ta Hasat Edildi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türkiye’nin doğal ortamda örtü altında organik olarak üretilen sezonun ilk kavunu Tarsus’ta hasat edildi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, sezonun ilk kavununun hasadının yapıldığı ilçeye bağlı Baharlı köyüne kavun bostanına giderek, kavunu yetiştiren üreticiler Ahmet ve Erdoğan Avşar’ı yalnız bırakmayarak, kutladı.

Baharlı köyünde kumluk arazide denizle aynı seviyede bulunan 20 dekarlık arazisinde yeni sezonun ilk kavununu yetiştiren üretici Ahmet Avşar’ın mutluluğuna ve heyecanına ortak olduklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı,  “Evet bugün burada Tarsus’un Baharlı köyümüzde Ahmet Avşar kardeşimizin Türkiye’nin ilk çıkan turfanda  kavunu 10 Aralık 2020 tarihinde ekimi yapılan ve büyük mücadelelerle dona karşı olan mücadelelerle baş edilen ve bugün ürettiğimiz turfanda ilk kavunumuz. Bölgemizde gerçekten bu Pandemi şartlarında çiftçimiz canla başla her şeyini ortaya koyarak üretim yapmakta. Bunun karşılığını inşallah bulacaktır. İthal kavunu yediğimiz bu dönemde bölgemizde ve ülkemizde bu tür girişimlerle çiftçimizin mücadelesiyle ürettiği kavun helali hoş olsun çiftçimize ve tüketicilere de helal olsun. Diğer bölgelerde çıkan kavunlar sarartma odalarında sarartılırken, bizim şu anda hasadını yaptığımız kavunlar örtü altında 6 metrelik alçak tünellerde kendi doğallıyla şu anda sararıyor. Gerçekten hem tadıyla, lezzetiyle ve hem de güvenilir gıda açısından bölgemizde üretilen kavunları üreten üreticimizi kutluyoruz” dedi.

Başkan Avcı Tarsus genelinde 15 bin dekar alanda kavun üretimi yapıldığını ve 80 bin ton rekolte beklediklerini sözlerine ekledi.

Atadan kalma çiftçilik mesleğini her türlü zorlu şartlara rağmen sürdürdüklerini ve toprağa sevdalı olduklarını belirten üretici Ahmet Avşar, “Tarsus’un Baharlı köyündenim. Çocukluğumuzdan beri çiftçilik yapıyoruz. Bu seralarda kavun üretimi yapıyoruz. 10 Aralık’ta ektiğimiz fideler bugün hasata geçmiş olup, toplamaya başladık. 20 dönüm kadar bir ekilişimiz var. Bu yıl donla çok mücadele yaptık. Don olayı fazlaydı. Üstlerine Tül çektik, altlarına Tül çektik derken mahsülü yetiştirdik. İnşallah Hayırlı ürünler olur, hayırlı satışlar olur. Valla fiyat beklentimiz iyi olur inşallah. Bugün sabah hasat edip gönderdiğimiz kavunlar 10 liradan gitmiş. Bu fiyatlar düşmez ise iyi olacak inşallah” diye konuştu.

Üretici Ahmet Avşar 20 dekar araziden 30 ton rekolte beklediklerini söyledi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.