Hava Durumu

:

:

:

Türk Polis Teşkilatının 173.’ncü yıldönümü Tarsus’ta kutlandı

10 Nisan 2018 Salı 11:47

SONMANŞET.COM- Türk Polis Teşkilatının 173.'nci kuruluş yıldönümü Tarsus'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının 173.’ncü yıldönümü Tarsus’ta kutlandı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türk Polis Teşkilatının 173.’nci kuruluş yıldönümü Tarsus’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet alanındaki törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Emniyet Müdür yardımcısı Oğuz Şahin, Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra yaptığı konuşmada, “Şanla, şerefle yazılmış 172 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 173.’ncü kuruluş yılına girerken sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil, dünyadaki, saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır” dedi.

Oğuz Şahin konuşmasında şunları kaydetti:

“Türk Polisi çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Polisin hedefi öncelikle suçun işlenmesini önlemektir. Her türlü gerici akımlara, bölücü teröre ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele ve trafik terörünü önlemek öncelikli görevlerimizdendir. Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir.”

Kaymakam Yüksel Ünal ise konuşmasında, halkın can ve mal güvenliği için 24 saat görevinin başında olan Türk Polis Teşkilatının geleceği geçmişinde olan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Polis teşkilatının kuruluşunun Osmanlı’nın Avrupa’dan etkilendiği, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı döneme rastladığını belirten Kaymakam Yüksel Ünal, “Devleti hissettirmenin yolunun Polis teşkilatıdır. Emniyet teşkilatının mensupları bu halkın evlatlarıdır. Polislerimiz bu kutsal görevi yaparken halkımızın da onlara yardımcı olması gerekmektedir. Polisimizin görevi günün her saati halkın can ve mal güvenliğini korumak içindir. Aslında terör odaklarının polisimize yaptığı saldırılar Türkiye Cumhuriyetine yapılmaktadır. Polis teşkilatı bizim kılcal damarlarımızdır. En büyük Polis, insanın kendi vicdanıdır. Bu asil milletimizin yetiştirdiği Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173.’ncü yıldönümünü kutluyor, şehit polislerimize Allahtan rahmet diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Törene Kaymakam Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı yüzbaşı Selim Onaran, Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdür yardımcısı Oğuz Şahin, Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, AK Parti ilçe başkanı İbrahim Gül, CHP ilçe yöneticileri MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve yöneticileri, daire müdürleri, meslek odaları başkan ve yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.