Hava Durumu

:

:

:

TSO Meclis Üyesi Bucak: Araç Muayene İstasyonu Tarsus’a getirilsin

30 Eylül 2019 Pazartesi 10:44

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis üyesi ve kentin saygın işadamlarından Bucak Ticari İşletmeleri sahibi Fikri Bucak, TÜVTURK Araç Muayene İstasyonunun Tarsus'a getirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

TSO Meclis Üyesi Bucak: Araç Muayene İstasyonu Tarsus’a getirilsin

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis üyesi ve kentin saygın işadamlarından Bucak Ticari İşletmeleri sahibi Fikri Bucak, TÜVTURK Araç Muayene İstasyonunun Tarsus’a getirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Fikri Bucak, yıllar önce verilen yanlış bir karar sonucu TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunun Huzurkent’te kurulduğunu ve bu uygulamayla Tarsuslu araç sahiplerine adeta bir zulüm yaşatıldığını öne sürdü.

Tarsus’tan Mersin’e doğru Huzurkent  çıkışına yakın bir yerde faaliyet gösteren Araç Muayene istasyonunun araç sahiplerinin ve özellikle iş adamları için zaman ve maddi kayıplara neden olduğuna dikkat çeken Fikri Bucak, konuyu geçtiğimiz hafta sonu yapılan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında da dile getirdi.

Araç Muayene istasyonunda sürekli sorun çıkarıldığını ve randevuların dahi 4-5 gün sonrasına verilmesinin de ayrı bir eziyet olduğunun altını çizen İş adamı Fikri Bucak, “En büyük sorunları biz iş insanları olarak kamyon ve tırlarda yaşıyoruz. En küçük konuda bile gidin şunu yaptırın denilerek Tarsus Sanayi sitesine gönderiliyor araçlarımız. Bu da maddi-manevi ve ayrıca zaman kaybı demektir. Oysa Tarsus şehir merkezinde uygun bir yerde olsa bu kadar sorunu yaşamayacak ve milli gelir kaybı yaşamayacağız. İş kaybı, zaman kaybı, yakıt kaybı yaşanıyor. Bunun önüne mutlaka geçilmesi gerekiyor.” dedi.

Tarsus’un Kemalpaşa mahallesi, Adana Yolu, Eshab-ı Kehf yolu gibi yerlerde uygun alanlar bulunduğunu ve Belediye yönetiminin de buna izin vereceğini vurgulayan Fikri Bucak, “Alternatif yerler var. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları Genel Müdürlüğü Tarsus halkının ve iş dünyasının bu isteğini bir an önce yerine getirmek için çalışmalara başlamalıdır. Bu konuda gerekli çalışmalara başlanılmasını istiyor ve bekliyoruz. Özellikle Tarsus Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’ın bu konuya bir an önce el atması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu sorun Tarsus’umuzun ortak sorunudur ve bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.