Hava Durumu

:

:

:

TOROS Üniversitesi Aşçılık Bölümünden Öğrenci ve Hocalarına Aşure İkramı

11 Ekim 2017 Çarşamba 15:46

SON MANŞET.COM- TOROS Üniversitesi Aşçılık bölümü öğrencileri ''Aşure Günü'' etkinliği düzenledi.

TOROS Üniversitesi Aşçılık Bölümünden Öğrenci ve Hocalarına Aşure İkramı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- TOROS Üniversitesi Aşçılık bölümü öğrencileri "Aşure Günü" etkinliği düzenledi.

Aşçılık bölümü öğrencileri tarafından pişirilen aşure, Bahçelievler Kampüsü’nde bulunan hocalara ve öğrencilere ikram edildi.

Etkinlik kapsamında açıklama yapan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı M. Fatih Kayran, mutfak Kültürümüzde önemli bir hikayesi ve yeri olan aşureyi öğrencilerimizle birlikte uygulama mutfağımızda hazırladık. Tüm öğrencilerimiz eğitim süresince özenli şekilde aşureyi hazırladılar. Aşure yapımında, buğday, nohut, fasulye, kayısı, kuş üzümü, kuru incir, fındık, ceviz ile içeriğini hazırlayarak hindistan cevizi, öğütülmüş fındık ve nar kullanarak Bahçelievler Kampüsü’nde bulunan öğrencilerimize ikram ettik.  Bu bağlamda aşçılık programı öğrencilerimize mutfak kültürümüzün önemli bir parçasını öğreterek diğer öğrencilerimizin de bu önemli kültür öğemizi tatmasını sağladık.

Aşçılık bölümü 2. Sınıf öğrencisi Kevser Ramazan ise, geçen yılki gibi bu yılda uygulamalı eğitimlerin devam ettiğini, bu günkü derste aşurenin hem tarihsel olarak günümüze kadar gelen hikayesini, hem de uygulamalı olarak pratiğini öğrendiklerini belirtti. Ders sonunda hazırladıkları aşureleri hocalara ve öğrencilere dağıtarak tatmalarını sağladıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Kevser Ramazan, aldığımız bu olumlu tepkiler bizi motive ederek mesleğe daha da hevesle bakmamızı sağlıyor, dedi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.