Hava Durumu

:

:

:

Ticaret Borsası Başkanı Kaya, Yatırımcıları Tarsus’a davet etti

16 Ekim 2017 Pazartesi 10:13

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, ülkedeki tüm yatırımcıları Tarsus'a yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Ticaret Borsası Başkanı Kaya, Yatırımcıları Tarsus’a davet etti

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, ülkedeki tüm yatırımcıları Tarsus’a yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Ticaret Borsası'nın olağan yönetim kurulu toplantısında bir konuşma yapan Başkan Murat Kaya, "Rekabetin her geçen gün arttığı dünyada, ’Bende varım’" diyerek yatırım ve istihdam yaratmak hepimizin sorumlu olduğu bir vazifedir." dedi.

Başkan Murat Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bugün gerek yakın ilişkide bulunduğumuz, gerek yeni temaslar ve iş birliği sağlamaya çalıştığımız ticari arenada iş dünyası olarak ilkemiz, ortak değerlerimizi ve ortak çıkarlarımızı yaşadığımız toplumun refah düzeyini kalkındırmak üzere yapılandırmak olmalıdır. Türkiye’nin, yaşadığı tüm iç ve dış zorluklara rağmen ayaklarının üstünde durması her türlü takdiri hak ediyor. Bu noktada ticaretin ve rekabetin her geçen gün arttığı dünyada, "Bende varım’ diyerek yatırım ve istihdam yaratmak hepimizin sorumlu olduğu bir vazifedir. İfade etmek isterim ki; Türkiye ekonomisi büyük zorluklar yaşadığımız 2016 yılını dahi yüzde 2.9 büyümeyle tamamladı. Birleşmiş Milletler / UNCTAD tarafından hazırlanan 2017 Dünya Yatırım Raporunda Türkiye 2016 yılının en aktif doğrudan yatırım ülkesi olarak yer aldı. 2016 Yılında Türkiye yatırımların teşviki ve korunması adına 7 önemli uluslararası anlaşmaya imza attı. Türkiye’ye Ağustos 2016 – Temmuz 2017 döneminde yaklaşık 12 Milyar Dolar değerinde doğrudan yabancı yatırım geldi. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında sanayisiyle, tarımıyla inşaatıyla, hizmet sektörleri ile  %5'in üzerinde büyüdü. Türkiye'nin büyümesinde umut veren önemli gösterge, gayri safi sabit sermaye oluşumundaki yüzde 9.5’luk artıştır.Yani benim ülkem , tüm risklere karşı yatırıma devam diyor,istihdama devam diyor. Ekonomi ve ticarette yaşanan kaosa rağmen büyümeye devam eden bir Ülke'de "Bende varım" demek bizim vefamızdır.”

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.