Hava Durumu

:

:

:

TESKİ Genel Müdürü Özel, İlk Basın Toplantısını Yaptı

03 Mart 2021 Çarşamba 13:47

SONMANŞET.COM- TARSUS Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve kısa adı TESKİ olan Tarsus Turizm, Eğitim, Sağlık, Kültür ve İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özel, ilk Basın toplantısını yaptı. Mehmet Özel, TESKİ konferans salonunda düzenlediği Basın toplantısında, “Yük olan değil, Yük alan bir TESKİ AŞ var” diyerek başladığı konuşmasında, hem şirketin bugüne kadarki geldiği aşamadan söz etti, hemde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TESKİ Genel Müdürü Özel, İlk Basın Toplantısını Yaptı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve kısa adı TESKİ olan Tarsus Turizm, Eğitim, Sağlık, Kültür ve İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özel, ilk Basın toplantısını yaptı.

Mehmet Özel, TESKİ konferans salonunda düzenlediği Basın toplantısında, “Yük olan değil, Yük alan bir TESKİ AŞ var” diyerek başladığı konuşmasında, hem şirketin bugüne kadarki geldiği aşamadan söz etti, hemde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genel müdürlüğünü Mehmet Özel’in yaptığı TESKİ A.Ş.’nin genel müdürlük binası olan Fevzi Çakmak mahallesinde  Şelale caddesi üzerindeki Santral yanında bulunan binada yapılan toplantıda  basın bilgilendirildi. Genel müdür Mehmet Özel, TESKİ A.Ş.’nin 2019 yılında Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın öngörü ve direktifi ile kurulduğunu belirterek şunları söyledi:

TESKİ A.Ş.’nin faaliyet alanlarının İnşaat, Turizm, Eğitim, Sağlık ve Kültür dallarından oluştuğunu ve kendisinin genel Müdürlük görevine 2020 yılının başında getirildiğini belirten Mehmet Özel, “Sermaye artırımında  genel müdürlük binamız 1852  m2 TESKİ ana binası olarak kullanılmaya başlanmıştır. Mithatpaşa’da Devlet Hastanesi karşısındaki dükkanlar, Gaziler mahallesinde bir arsa TESKİ’ye tahsis edilmiştir.  Bize intikal eden taşınmazlardan Gaziler mahallesinde bulunan arsa ihale yolu ile satılmış ve 1 milyon 615 bin TL satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Yine belediye meclisimizin aldığı kararla sermaye artırımı olarak Gaziler mahallesi 2809 ada 7 parsel Bağlar Spor salonu olarak adlandırılan yer TESKİ A.Ş.’ye devredilmiştir” dedi ve açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yeşiltepe mahallesinde Orman işletme müdürlüğüne ait olan ve ihaleye çıkarılan 11 dönüm olan mesire alanı 20 yıllığına işletilmek üzere TESKİ A.Ş.’ye devredilmiştir. Belediyemize ait Ferahim Şalvuz ve Şehitishak mahallelerindeki halı sahaların ihaleleri kazanılmış ve TESKİ A.Ş. tarafından işletilecektir.”

TESKİ Genel Müdürü Özel, TESKİ A.Ş.’nin ayrıca Ortak İş Sağlığı Güvenliği Birimi, Çevre ve Sağlık teknolojileri bölümü,Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunarak, “Şehrimizin en önemli sorunlarında birisi olan kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarımız uzun süredir devam etmektedir. Öncelikli olarak 17 bin 500m2 alanı kapsayan İsmetpaşa mahallesindeki çalışmalar hızlı bir şekilde ilerlerken 20.01.2021 tarihinde başladığımız süreçten bugüne 340 kişi ile ön anlaşma yapıldı. Yüzde 53 oranında anlaşma oranı sağlandı. Bu mahallede 448 adet konut yapılacak olup yapılacak işyeri sayısı ise 49’dur. TESKİ A.Ş. yük  olan değil, yük alan bir kuruluş olarak hizmet verecektir” diye konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.