Hava Durumu

:

:

:

TASİAD Yönetiminden Başsavcı Tiryaki’ye hayırlı olsun ziyareti

01 Ekim 2019 Salı 12:28

SONMANŞET.COM- TASİAD Başkanı Hamza Kara ile Yönetim Kurulu üyeleri Nil Özveren Aşkın, Veyis Avcı, İlker Ovacıllı, Hakan Canan Can ve İhsan Kocamaz bir süre önce Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanarak göreve başlayan Ramazan Murat Tiryaki,'yi makamında ziyaret ederek, ‘Hayırlı olsun' dileklerini iletip, yeni görevinde başarılar dilediler

TASİAD Yönetiminden Başsavcı Tiryaki’ye hayırlı olsun ziyareti

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TASİAD) Başkanı Hamza Kara ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bayburt Başsavcısı olarak görev yaparken, Hakimler ve Savcılar Kurulu 2019 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Ramazan Murat Tiryakiye, "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

TASİAD Başkanı Hamza Kara ile Yönetim Kurulu üyeleri Nil Özveren Aşkın, Veyis Avcı, İlker Ovacıllı, Hakan Canan Can ve İhsan Kocamaz bir süre önce Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı  görevine atanarak göreve başlayan Ramazan Murat Tiryaki,’yi makamında ziyaret ederek, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletip, yeni görevinde başarılar dilediler.

Başsavcı Tiryaki’ye, 54 vilayetten büyük olan Tarsus’un ekonomik yapısı ve tarihi hakkında bilgi veren TASİAD Başkanı Kara ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tarsus’un yaşamın her alanında kalkınıp gelişmesi amacıyla, Tarsus ortak paydasında her türlü özveriyi göstermeye devam ettiklerini söyledi.

-Tarsus İŞGEM'i TASİAD Kurdu ve Rol Model oldu

TASİAD olarak 2003 yılı Nisan ayında özelleştirme Sosyal Destek projesi kapsamında Özelleştirme İdaresi, Kosgeb ve Dünya Bankası onayı ile 21 mayıs 2003 tarihinde 20 işlik ve 83 istihdam hedefi ile 3 bin 600 m2 lik kapalı alanda Türkiye’nin ilk İş Geliştirme Merkezi olarak kurduklarını belirten Başkan Kara ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tarsus İŞGEMin kuruluşundan 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde proje hedeflerini tamamladığını ve Projenin 2004 yılı Aralık ayında proje hedeflerini aşarak 42 işletme 216 istihdamla dönemin maliye bakanı merhum Kemal Unakıtan tarafından açılışının yapıldığını ifade ettiler.

Mevcut girişimci taleplerinin artarak devam etmesi nedeniyle Tarsus’ta Özelleştirme kapsamında olan Sümerbank’a ait TÜGSAŞ Gübre depolarını İŞGEM kurmak üzere Özelleştirme Yüksek Kuruluna başvuruda bulunulduğunu belirten TASİAD Başkan ve Yönetimi, 21 bin 200m2 lik toplam alan İŞGEM dışında başka bir amaçla kullanılmamak şartı ile özeleştirme yüksek kurulu tarafından onaylandığını söylediler.

2013 yılında Tarsus Belediyesinin kendi imkanları ile yapıp İşgem’in kullanımına sunduğu 7 bin 112 m2’lik kapalı alan ile işlik sayısının 146’ya, toplam kapalı alanının 38 bin 371 m2 ye çıktığını anlatan TASİAD Yönetimi, Tarsus’ta ki işsizlik oranının düşmesine en büyük katkıyı sağlayacağını  ve  yeni girişimcilerin de önünü açmakta olduklarına dikkat çekti.

Tarsus da fabrikaların peş peşe kapanması İŞGEM’i umut kapısı haline getirdiğinin vurgulandığı görüşmede, İŞGEM’in girişimciliğin yayılmasına önder olduğu, diğer bölgelere de İşgem kurulmasına vesile olup, hem girişimciliğe özendirerek, istihdama katkı sağladığı, kayıt dışını önlemede örnek olduğu, hem de İşgemde işini kuran ve mezun olanlarla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edildiği dile getirildi.

-Başsavcı Tiryaki, Markalaşmaya önem verilmesini istedi

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tarsus’un 10 bin yıllık tarihi geçmişiyle son derece kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Başsavcı Tiryaki, markalaşmaya da ciddi anlamda önem verilmesi gerektiği belirterek, “Ülkemizin dört bir tarafı tarihi zenginlikleri, bereketli topraklarıyla dolu. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışmak, çabalamak durumundayız. Sizler Tarsus’un üreten, istihdam sağlayan, bölgenin ve ülkenin gelişmesine katkı sağlayan dinamiklerisiniz. Sizlerle de diğer görev yaptığım yerlerde olduğu gibi, her zaman iyi ilişkiler içinde olmaya özen göstereceğim. Hepimiz Tarsus ortak paydasında katkılarımızı vereceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.