Hava Durumu

:

:

:

TASİAD’da Yeni Başkan Hamza Kara

30 Ocak 2019 Çarşamba 09:52

SONMANŞET.COM- Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TASİAD) olağan genel kurul toplantısı yapıldı ve Yakup Ateş yeniden başkan olmazken, tek liste ile gidilen seçimlerde Hamza Kara Başkanlığa seçildi.

TASİAD’da Yeni Başkan Hamza Kara

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TASİAD) olağan genel kurul toplantısı yapıldı ve Yakup Ateş yeniden başkan olmazken, tek liste ile gidilen seçimlerde Hamza Kara Başkanlığa seçildi.

Ticaret Borsası’nda yapılan, Tarsus Belediye Başkan vekili Hüseyin Boro’nun da katıldığı ve Mehmet Karagözlü’nün Divan Başkanlığını yaptığı TASİAD genel kurulunda açılış konuşmasını Başkan Yakup Ateş yaptı.

 Yakup Ateş, “Yönetim kurulu olarak göreve seçildikleri 5 yıldan bu yana başta yaşadığımız kentimize bölgemize ve dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına yönelik olarak var gücümüzle çalıştık. Başkanlığını büyük bir onurla yaptığım dönem süresince yönetim kurulumuza emek ve destek verdiğiniz için Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da TASİAD'ın yönetiminde görev alacak olan siz kıymetli arkadaşlarımıza başarılar dilerken, her zaman yeni yönetime destek vereceğimizden hiç kuşkunuz olmasın. İnanıyorum ki yeni görev alacak olan arkadaşlarımız TASİAD'ın bayrağını daha da yükseklere taşıyacaklardır. “ dedi.

Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının okunup, ibra edilmesinin ardından seçimlere Hamza Kara başkanlığında tek liste halinde gidildi.

Hamza Kara başkanlığındaki TASİAD’ın Yönetim Kuruluna İhsan Kocamaz, İlker Ovacıllı, Nil Özveren Aşkın, Can Batır, Veyis Avcı, Yalçın Türko, Levent Eker ve Hakan Canan Can, Onur Kuruluna Ahmet Okyay, Ali Çayan, Nilüfer İçgören, Denetim Kurulu asil üyeliklerine Salih Şahbaz, Berdan Kaya ve Ferdi Çakır seçildi.

Genel Kurulda Yakup Ateş, Hasan Şemsi, Orhan Koç, Mehmet Karagözlü, Ahmet Kalmış, Fikri Bucak, Ali Ateş, Ali Kıraç, Cahit Kıraşı, Ali Körtemur, Sedat Aysalar ve Tahsin Ateş ise Yüksek İstişare Kurulu’na seçildi.

Seçimin ardından TASİAD Başkanlığına seçilen Hamza Kara yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bugünkü genel kurul toplantımızda şahsıma ve yönetim kurulu uza görev alan arkadaşlarımıza gösterdiğiniz güvenden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Ayrıca TASİAD'ın hizmet bayrağını bugüne dek başarıyla temsil eden kıymetli Başkanımız sayın Yakup Ateş ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza da şükranlarımızı iletiyorum. Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu olarak, kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için tüm üyelerimizle birlikte el ve gönül birliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TASİAD olarak çağdaş uygarlık hedefiyle başta Tarsus’umuz olmak üzere, Mersin, Çukurova ve dolayısıyla ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için büyük bir heyecan ve şevkle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi ve şunları kaydetti:

“TASİAD olarak öncelikle kentimizin tüm dinamikleri, Milletvekillerimiz, STK’lar, Mülki Amir, Yerel Yönetim, siyasi partiler, Meslek Odaları ve Basın mensuplarımızla birlikte el ele vererek, Tarsus’umuz için hayati önem arz eden konularda işbirliği yapmayı sürdüreceğiz. TASİAD olarak bizler, Adana ve Mersin’i bir ve beraber Çukurova Bölgesi olarak gören, Mersin ve Adana’nın ancak el ele verdiği, birlikte hareket ettiği zaman daha çok kalkınacağına, bir ve beraber olduğu zaman bölgede yaşayanların refah düzeyinin yükseleceğine, yaşam kalitesinin artacağına yürekten inanıyoruz. Bizler bir arada yaşama kültürünü ve hoşgörüyü en iyi şekilde yaşatan bir bölgeyiz. Tarsus, Mersin, Adana; kısaca Çukurova Bölgesi Türkiye’nin en önemli tarım havzasına sahip bir bölgedir. Her zaman söylediğimiz gibi bizler Tarsus, Mersin, Adanalı, yani Çukurovalı olarak gücümüzü birleştirip, bir ve beraber olursak, güçlü bir Çukurova lobisine sahip olursak, hedeflerimize daha kısa sürede kavuşma olanağını yakalayabiliriz.Tarsus, Mersin ve Adana olarak, kısaca Çukurova Bölgesi olarak, “Ortak Akıl’da” buluşup, bölgemizin gelişmesi için hep birlikte el ele vererek üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız. Bu amaçla Ortak Stratejiler geliştirmeye, şehrimizin, ilimizin ve bölgemizin eksikliklerini dile getirmeye, iş dünyasının ufkunu açmaya hep birlikte devam edeceğiz. Biz TASİAD olarak, Tarsus’umuza her türlü yatırımın yapılmasının gerekliliğini sürekli olarak dile getiriyoruz, bu konudaki ısrarımızı devam ettirmeye kararlıyız. Bunların yanı sıra şehrimizde tarıma dayalı sanayinin mutlak surette oluşması gerektiğini de öteden beri söylemekteyiz. Türkiye’nin en verimli ve bereketli topraklarına sahip olan Tarsus’umuzda tarıma dayalı sanayinin kurulması bölgemiz için çok önemli projelerin başında gelmektedir. Bölgemizin olmazsa olmazı olan ve hatta Tarsus’umuzun katalizör gücü olan tarım sektörünün daha çok gelişmesi ve üretilen ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi, üreticilerimizin daha çok para kazanması için tarıma dayalı sanayiyi mutlaka hayata geçirerek, bu alandaki yatırımların artık başlatılması kaçınılmazdır. Tarsus’umuzu bir Marka Şehir haline getirmek için bu kentte yaşayan herkese büyük bir sorumluluk ve görev düşmektedir. Biz TASİAD olarak Tarsus’umuzun hak ettiği yere ulaşması noktasında dün olduğu gibi bugün ve yarında taşın altına sadece elimizi değil, yüreğimizi koymaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle Genel Kurulumuzun önce Tarsus’umuza ve bölgemize, ülkemize ve iş dünyasına hayırlı olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.