Hava Durumu

:

:

:

Tarsus'taki O Kazının Kalıntılarına Kurul Karar Verecek

17 Ocak 2018 Çarşamba 17:12

SONMANSET.COM- TARSUS'ta Vakıflar Genel Müdürlüğü Adana Bölge Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda bir süre önce Vakıf arazisi üzerinde yapılan sondaj çalışmalarında bulunan 3 lahit ve 5 mezar ile diğer kalıntılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Tarsus'taki O Kazının Kalıntılarına Kurul Karar Verecek

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANSET.COM- TARSUS’ta Vakıflar Genel Müdürlüğü Adana Bölge Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda bir süre önce Vakıf arazisi üzerinde yapılan sondaj çalışmalarında bulunan 3 lahit ve 5 mezar ile diğer kalıntılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Alınan bilgiye göre Cumhuriyetin ilk yıllarında Zorbazhark Mahallesi olarak adlandırılan ve daha sonra adı Fatih olarak değiştirilen Mahallenin, tarihi Şelale yolu üzerinde olan ve tamamı Vakıflara ait olan arazide,  bölgenin 3. Derece sit alanı olması nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün talebiyle Müze Müdürlüğü ve özel bir arkeologun gözetimindeki kazıda, 3 adet lahit ve 5 adet mezar bulundu.

Alınan bilgiye göre akaryakıt istasyonu ve işyeri ile konut yapılması planlanan alanda çıkan tarihi kalıntıların geç Roma dönemine ait olduğu belirtilen lahit ve kalıntılarda Müze Müdürlüğü lahit ve kalıntılarla ilgili bilimsel çalışmaları yazılı belgelere döktükten sonra Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na gönderecek.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ise söz konusu taşınmaz kültür varlıklarından olanlahitler ve sütunların yerinde bırakılmasına yada başka bir yere kaldırılması için karar verecek.

Şu anda 8 açmada sürdürülen kazı çalışmalarında 4.70 metrede rastlanılan lahitlerin MS 4. Veya 5. Yüzyıla ait olduğu sanılıyor.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.