Hava Durumu

:

:

:

Tarsus'ta Tarih Fışkırıyor, Gözler Anıtlar Kurulunda

02 Ağustos 2018 Perşembe 12:23

SONMANŞET.COM- Tarsus'un Kızılmurat mahallesindeki inşaat kazısından yined tarih fışkırdı. Yetkililer, yerdeki zeminin geometrik bezemeli, Opus Sectile yöntemiyle döşenmiş olduğunu ifade ederken, gözler Anıtlar Yüksek Kurulunun vereceği karara çevrildi.

Tarsus'ta Tarih Fışkırıyor, Gözler Anıtlar Kurulunda

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarihi yaklaşık 8 bin yıl öncesine dayandığı ifade edilen Mersin’in Tarsus ilçesinde nereye kazma vurulursa tarih fışkırıyor.

Alınan bilgilere göre Kızılmurat Mahallesi 2705 Sokakta özel bir kişiye ait alanda inşaat yapılması için temel kazısı yapıldı. Müze yetkililerinin denetiminde yapılan kazı sırasında tarihsel bulgulara rastlanınca, bir bölümdeki açma çalışmalarının durumu Anıtlar Yüksek Kuruluna bildirildi.

Anıtlar Yüksek kurulu ise inşaat yapılması planlanan alanında genişletme çalışması yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine Müze Müdürlüğü yetkilileri alanın diğer bölgelerinde de 7. yüzyıla yani geç Roma dönemine ait zemin döşemeleri ve tarihi buluntulara rastladı. Yerin yaklaşık 3 metre altında bulunan tarihi kalıntılarla ilgili olarak son kararı Adana Anıtlar Yüksek kurulu karar verecek.

Öte yandan kazıda ortaya çıkan tarihi eserlerin ‘Aristokratların kullandığı Villa’ kalıntıları olabileceği de iddialar arasında yer alırken, böyle bir yapının ortaya çıkması bölgedeki araştırmacıları da sevindirdiği öne sürülüyor.

Yetkililer, yerdeki zeminin geometrik bezemeli, Opus Sectile yöntemiyle döşenmiş olduğunu ifade ettiler.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.