Hava Durumu

:

:

:

Tarsus'ta Sel Taşkınlarına Karşı 13 Köydeki Çadırlar Boşaltıldı

06 Ocak 2020 Pazartesi 16:50

SONMANŞET.COM- TARSUS'ta kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın akşama kadar sürmesi beklendiğinden ilçeye bağlı 13 mahallede bulunan çadırlarda ki tarım işçileri tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

Tarsus'ta Sel Taşkınlarına Karşı 13 Köydeki Çadırlar Boşaltıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS’ta kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın akşama kadar sürmesi beklendiğinden ilçeye bağlı 13 mahallede bulunan çadırlarda ki tarım işçileri tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

Tarsus Kaymakam vekili Ahmet Hikmet Şahin başkanlığında toplanan afet Komisyonu yaptığı toplantıda aldığı karar gereği tarım işçilerinin yaşadıkları çadırlardan belediye otobüsleri ile Tarsus kapalı spor salonu ile belediyeye ait spor salonlarına yerleştirilmeye başlandı. Tarsus Kaymakam vekili Ahmet Hikmet Şahin başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar şöyle:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü analiz ve tahmin merkezinden alınan son meteorolojik uyarıda bugün saat 16. oo'dan itibaren başlayacak olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın akşam saatlerine kadar sürmesi beklendiğinden herhangi bir can kaybı yaşanmaması için ilçemiz Yeniçay, Akarsu, Çağbaşı, Yaramış, Çatalca, Yeşiltepe, Egemen, Aliefendioğlu, Atalar, Çiçekli, Alifakı, Kelahmet ve Kulak mahallelerinde çadırda yaşayan tarım işçilerinin tahliye edilmesine karar verilmiştir. Karar gereği çadırda yaşayan tarım işçilerinin tahliyesinin gerçekleştirilmesi sırasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Tarsus Belediye başkanlığınca gerekli araç ve personel ihtiyacı ile taziye evi ve spor salonlarının tahsis edilmesini, bunun yanında Tarsus Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğünce spor salonlarının tahsis edilmesine, ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığınca tarım işçilerinin kullanacağı battaniye ve yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmasını ve Sağlık müdürlüğünce gerekli her türlü sağlık tedbirlerinin alınmasını ve ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma komutanlığınca gerekli her türlü güvenlik önlemlerinin alınmasını önemle rica ederim."

-Tahliyeler yapıldı

Alınan karardan sonra Mersin ve Tarsus Belediye otobüsleri  13 köyün çadırlarındaki tarım işçilerini Tarsus Spor salonuna taşıdı.

Jandarma nezaretinde yapılan tahliye çalışmalarına Kaymakam vekili Ahmet Hikmet Şahin ve diğer yetkililer katıldı.

Jandarma tahliyeler sırasında tarım işçilerinin çadırları tahliye edip, otobüse binmeleri için Türkçe ve Kürtçe uyarıda bulundu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.