Hava Durumu

:

:

:

Tarsus'ta Saldırıya Uğrayan Doktor İçin Protesto Eylemi

20 Aralık 2019 Cuma 09:53

SONMANŞET.COM- TARSUS DEVLET HASTANESİ'nde hastası tarafından saldırıya uğrayan 70. Yıl Devlet Hastanesi doktoru Alper Cansever için hastane binası önünde basın açıklaması yapılarak, saldırı kınandı.

Tarsus'ta Saldırıya Uğrayan Doktor İçin Protesto Eylemi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS DEVLET HASTANESİ'nde hastası tarafından saldırıya uğrayan 70. Yıl Devlet Hastanesi doktoru Alper Cansever için hastane binası önünde basın açıklaması yapılarak, saldırı kınandı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Emre Sadık Direk, hastane bahçesinde diğer doktor ve hastane çalışanlarının da katıldığı basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “17 Aralık 2019 tarihinde hastanemiz ortopedi polikliniğinde, görevi başındaki hekimimiz hastasını muayene etmekte iken içerdeki hastanın da haklarını hiçe sayarak muayene odasına giren şahıs, hekimimizin uyarısı üzerine şiddete başvurarak hekimimiz ile görevli personelimizi darp etmiştir. Olay üzerine kolluk güçlerine haber verilmiş, Beyaz Kod işlemi başlatılmış ve şahıs Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. “ diyerek şunları kaydetti:

“Sağlık çalışanları olarak bizler; günün 24 saati hiç ara vermeden, ailelerimizden fedakârlık ederek; hastanemizde, aile sağlığı merkezlerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde,  ihtiyaç duyulan her yerde ve en sıkıntılı anlarda halkımıza hizmet veriyoruz. Şifa veren ellere vefa bekliyoruz. Tarsus Devlet Hastanesi ve sağlık camiası olarak “Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans” yaklaşımını aynen benimsiyor ve görevi başında şiddete maruz kalan çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bakanlığımızın yaptığı düzenlemeler kapsamında şiddete maruz kalan çalışanlarımıza kurumumuz bünyesinde görevli avukatlarımız vasıtasıyla her türlü hukuki ve idari desteği sağlıyoruz. Sağlık çalışanları olarak bizlerin halkımızdan ve adaletten beklentimiz; içimizde bulunan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılmalarıdır. Yapılan yasal düzenlemeler ile ülkemizde hasta hakları belirli bir noktaya ulaştı. Nasıl ki insanlarımızın bu haklarını etkin bir şekilde kullanmalarına yine biz sağlık çalışanları katkıda bulunuyorsak biz sağlık çalışanlarının da haklarının olduğunun unutulmaması ve insanlarımızın sağlık hizmeti alırken bunlara dikkat etmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının toplumdaki saygın yerinin korunması, şiddetin her türüne geçit verilmemesi hususunda siz basın mensupları vasıtasıyla halkımızın her bir bireyinden aktif destek bekliyoruz.”

-Saldırıya uğrayan doktor: “Ölümle tehdit etti”

Elinden rahatsız olan çocuğunu getirdiği Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde ortopedi uzmanı Alper Cansever ve Bilgi işlem görevlisi Hatice Çakar’a saldırıp darp ettiği hasta yakını Mehmet Akay’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Darp edilen doktor Alper Cansever ise yaptığı konuşmada, saldırıda bulunan Mehmet Akay’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına çok üzüldüğünü belirterek, “Bu şahıs sadece beni darp etmekle kalmadı, aynı zamanda ölümle tehdit etti. Gerçekten çok üzüldüm” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.