Hava Durumu

:

:

:

Tarsus'ta Sağlıkçılar Meme Kanserine Dikkat Çekti

23 Ekim 2017 Pazartesi 11:47

SON MANŞET.COM- Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Medical Park Tarsus Hastanesi'nde doktor, hemşire, yönetici ve çalışanlar bir araya gelerek erken teşhisin önemine dikkat çekti

Tarsus'ta Sağlıkçılar Meme Kanserine Dikkat Çekti

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Medical Park Tarsus Hastanesi’nde doktor, hemşire, yönetici ve çalışanlar bir araya gelerek erken teşhisin önemine dikkat çekti

Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Medical Park Tarsus Hastanesi’nin doktor, hemşire, yönetici ve çalışanları, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için hastane önünde bir araya geldi. Hastane çalışanları adına konuşan Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, erken teşhis edildiğinde meme kanseri tedavisinde başarını oranının çok yüksek olduğunu söyledi.

AYDA 1 KENDİNİZİ MUAYENE EDİN

Hastane çalışanlarının meme kanseriyle ilgili pankart açtığı, uyarı mesajları bulunan tişörtler giydiği ve dövizler taşıdığı etkinlikte açıklama yapan Dr. Neslihan Dönmez, toplumda her 8 kadından birinin meme kanseri hastalığına yakalandığını belirtti. Meme kanserinden korkmamak ancak duyarlı olmak gerektiğini vurgulayan Uzman Dr. Neslihan Dönmez, 20 yaşından sonra her kadının ayda 1 kez kendi kendini muayene etmesinin, 40 yaşından sonra da düzenli mamografi çektirmesinin, erken teşhis için çok önemli olduğunu söyledi.

ERKEKLERDE DE GÖRÜLEBİLİYOR

Kadınların 40 yaşından sonra da düzenli olarak mamografi yaptırması gerektiğini kaydeden Dr. Dönmez, “Özellikle ailesinde meme kanseri hastası bulunanlar, 12 yaşından önce adet olanlar, 55 yaşından menopoza girenler, hiç doğum yapmamış ya da ilk doğumunu 31 yaşından sonra yapmış olan kadınlar, uzun süre doğum kontrol hapı kullananlar, over, uterus, kolon kanseri hikayesi olanlar, diyabet hastaları ve alkol kullananlar, biraz daha fazla risk altında” diye konuştu. Dr. Dönmez, binde 1 oranında da olsa, erkeklerde de meme kanseri görülebileceğini belirtti.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.