Hava Durumu

:

:

:

Tarsus'ta Narenciye alanlarının yüzde 70'ne Sıcak Darbesi

29 Mayıs 2020 Cuma 00:31

SONMANŞET.COM- Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, geride kalan günlerde Afrika üzerinden gelen ve Mayıs ayında görülmeyecek şekilde 46, 47 derecelere kadar yükselen sıcaklıkların, özellikle narenciye üreticilerine büyük darbe vurduğunu söyledi.

Tarsus'ta Narenciye alanlarının yüzde 70'ne Sıcak Darbesi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, geride kalan günlerde Afrika üzerinden gelen ve Mayıs ayında görülmeyecek şekilde 46, 47 derecelere kadar yükselen sıcaklıkların, özellikle narenciye üreticilerine büyük darbe vurduğunu söyledi. Başkan Avcı, meyveleri olgunlaşma evresinde olan narenciye ağaçlarında yüzde 70’in üzerinde zarar oluştuğunu söyledi.

Türkiye’nin önemli narenciye üretim merkezlerinden biri olan Tarsus’ta, geçtiğimiz günlerde etkili olan aşırı sıcak hava ürünlere büyük zarar verdi.

110 bin dekarlık alanda mandalina, limon, portakal gibi narenciye üretimi yapıldığını söyleyen Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Geçtiğimiz günlerde Afrika üzerinden gelen ve ülke genelinde etkili olan çöl sıcakları Tarsus’ta da etkisini gösterdi. Aşırı sıcak havanın ardından çıkan poyrazla birlikte özellikle narenciye ağaçlarımızdaki yeni yetişme aşamasında olan ürünler büyük zarar gördü. Meyveler sıcaktan dolayı kurudu. Yüzde 70 dolayında rekolte kaybı olduğunu tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Yetkililere seslenen Başkan Veyis Avcı, “TARSİM yaptıran vatandaşlara TARSİM’in muhakkak destek olmasını bekliyoruz. Çiftçilerimiz zor durumdadır ve bu noktada yetkililerden destek beklediğimizi bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Mayıs ve Haziran ayı kredilerinin ertelendiğini hatırlatan Başkan Avcı, “Çiftçilerimizin diğer borçlarının da en az bir yıl ötelenmesini bekliyoruz. Çünkü çiftçilerimiz gerçekten ödeme sıkıntısı çekiyor. Sıcak hava narenciyeyi olduğu gibi maalesef ki sebze üreticilerimize de büyük oranda zarar verdi. Başta patlıcan ve biber olmak üzere hasat dönemi olan diğer sebzelerde de maalesef ki sıcaktan dolayı zarar oluşmuş vaziyette. Bu nedenle desteklerin biran önce ödenmesini ve borçların ertelenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.