Hava Durumu

:

:

:

Tarsus'ta Müteahhitler Zammı Protesto İçin İş Yavaşlatma Eylemi Kararı Aldı

15 Ocak 2018 Pazartesi 16:47

SONMANŞET.COM- Tarsus'ta çimentoya yapılan zammı gerekçe göstererek hazır beton fiyatlarına yüzde 55 oranında zam yapmalarına karşılık ilçede faaliyet gösteren Tarsus Müteahhitler Derneği aldığı kararla inşaat işlerini yavaşlatma kararı aldı.

Tarsus'ta Müteahhitler Zammı Protesto İçin İş Yavaşlatma Eylemi Kararı Aldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus’ta çimentoya yapılan zammı gerekçe göstererek hazır beton fiyatlarına yüzde 55 oranında zam yapmalarına karşılık ilçede faaliyet gösteren Tarsus Müteahhitler Derneği aldığı kararla inşaat işlerini yavaşlatma kararı aldı.

Tarsus Müteahhitler Derneği Başkanı Ferit Çetiner ve Yönetim Kurulu üyeleri Yemliha Yıldırım ve Hakan İlhan’ında katıldığı değerlendirme toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapıldı.

TSO Başkanı Ruhi Koçak, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, çoğunluğunu TSO üyelerinin oluşturduğu müteahhitlerin işlerini düzenli olarak sürdürmeleri ve yaşadıkları, karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, “TSO olarak Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın destek ve öncülüğüyle Tarsus’umuzda kurulacak ve bölgemizin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacak olan Gıda İhtisas OSB’lerin inşaatlarını Tarsuslu müteahhitlerimizin yapmalarını istiyoruz. Hep birlikte el ele vererek şehrimizin geleceğine katkılarımız devam edecektir” dedi.

Tarsus Müteahhitler Derneği Başkanı Ferit Çetiner ise yaptığı konuşmada, ilk kez geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını belirterek, ortak sorunlara karşı kurdukları derneğin yönetici ve üyeleri olarak güç birliği yapmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Başkan Çetiner, 2018 yılında açıklanan hazır bet6on metre küp fiyatlarına Tarsus’ta hazır beton satan firmaların çimento fiyatlarına gelen zammı gerekçe göstererek yüzde 55 oranında zam yaptığını, bu zam karşısında müteahhitler olarak ciddi anlamda olumsuz etkilendiklerini ve inşaat sektöründeki tüm kalemlerde yüzde 35 fiyat artışı olmasına rağmen kendilerinin bu zamları inşaat fiyatlarına yansıtamadıklarını söyledi.

Hazır beton ve inşaat malzemelerine yapılan zamla birlikte müteahhitler olarak kara kara düşünmeye başladıklarını ve kâr marjı diye bir şey kalmadığını belirten Çetiner, “Bu zamlarla zarar ediyoruz. Yüzde 5’lere düşen bir kâr marjı var ve buda zarara yol açmaktadır. Tarsus’ta faaliyet gösteren hazır beton üreticileri fiyatlara yüzde 55 zam yapınca kâr namına bir şey kalmadı. Hazır betoncuları frenleyen, fiyatlara denge getiren Belediye İmar İnşaat şirketinin hazır beton firması vardı ama onlarda aynı zammı uyguluyor. Onların fiyat düşürmesini beklerken, bizler müteahhitler olarak hangi kararı alacağımızı burada karara bağlamak istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmalar ve değerlendirmelerden sonra bir açıklama yapan Dernek Başkanı Ferit Çetiner, “Bu toplantıda tüm müteahhitler olarak Tarsus’ta inşaatlarımızı bir aylığına yavaşlatma kararı aldık. Örneğin bir ayda 3 tabla döküyorsak, bunu bir tablaya düşüreceğiz. Bir ay sonra fiyatlara düzenleme getirilmediği takdirde bu kez inşaatlarımızı tamamen durdurma kararını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.