Hava Durumu

:

:

:

Tarsus'ta Konkardato İsteyen Firmalar Var!

13 Kasım 2018 Salı 12:48

SONMANŞET.COM- Ekonomik sorunların derinleşmesiyle son dönemlerde sık sık gündeme gelen ve sıkıntıya giren firmaların başvurdukları konkordato ilanına, Tarsus'taki bazı şirketlerde başvurmaya başladığı öğrenildi.

Tarsus'ta Konkardato İsteyen Firmalar Var!

SONMANŞET.COM- Ekonomik sorunların derinleşmesiyle son dönemlerde sık sık gündeme gelen ve sıkıntıya giren firmaların başvurdukları konkordato ilanına, Tarsus’taki bazı şirketlerde başvurmaya başladığı öğrenildi.

Ülke genelinde toplamda 356 firmanın başvurduğu konkordato, batık duruma gelen veya borçlarını ödeyemeyen şirketlerin borçlarını ödeyebilmeleri için alacaklılarla yaptığı anlaşmayı ifade ediyor.

Konkordato müessesesi 2004 sayılı İ.İ.K.’nun 285-309. maddelerinde düzenlenerek uygulamaya kondu.

Geçtiğimiz yıllarda zaman zaman bazı şirketlerin kullandığı konkordato, özellikle dövizin yukarı doğru hareketlenmesi ve şirketlerin borçlarını ödeyemez hale gelmeleriyle içinde bulunduğumuz 2018 yılında daha fazla kullanılmaya başlandı.

-TARSUS’TA 2 KONKORDATO, 1 İFLAS TALEBİ VAR

Gazetemiz Haber Merkezi’nin edindiği bilgiye göre Tarsus’ta faaliyette bulunan 2 şirketin konkordato ilan ettiği, 1 şirketin ise iflas talebinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Mersin il genelinde ise 9 şirket konkordatoya başvurdu.

Söz konusu firmaların “bu da mı var?” dedirtecek cinsten büyük firmalar olması dikkat çekerken, bu sayının artmaması temenni ediliyor.

Konkordato konusunda Tarsus’ta gelişmeler yaşandığı takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.