Hava Durumu

:

:

:

Tarsuslu Tek Kollu Naz: Hedefim Protez El ve Hukuk Eğitimi Almak

29 Eylül 2020 Salı 08:58

SONMANŞET.COM- En büyük hayalinin protez el sahibi olmak ve Hukuk eğitimi almak olduğunu ifade eden İlke Naz Hoş, “16 yaşındayım. Tek kollu dünyaya geldim. Tek kollu olmam ve ailevi nedenlerden dolayı ilkokuldan sonra eğitime ara vermek zorunda kaldım.

Tarsuslu Tek Kollu Naz: Hedefim Protez El ve Hukuk Eğitimi Almak

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS'ta doğuştan bir eli olmayan İlke Naz Hoş (16) adlı genç kız, mücadele azmi ile herkese örnek oluyor.

Tek kollu olarak dünyaya gelen ve bununla birlikte ailevi nedenlerle ilkokuldan sonra eğitimine ara vermek zorunda kaldığını belirten Tek elli genç kız İlke Naz Hoş,2 kardeş olduğunu ve annesi ile babasının ayrı olmasından dolayı yanında kaldığı annesi ve evin geçimini sağlamak için 3 yıldır çalıştığını, 2 yıldır ise kiraladığı sabit arabada kendi yaptığı ayran, şalgam ve limonatayı satmakta olduğunu söyledi.

En büyük hayalinin protez el sahibi olmak ve Hukuk eğitimi almak olduğunu ifade eden İlke Naz Hoş, “16 yaşındayım. Tek kollu dünyaya geldim. Tek kollu olmam ve ailevi nedenlerden dolayı ilkokuldan sonra eğitime ara vermek zorunda kaldım. 3 yıldır çalışıyorum ve 2 yıldır kiraladığım tezgahta kendi yaptığımız ayran, şalgam ve limonatayı satıyorum. Ben çalışarak büyüdüm. Büyüdüm demek komik oluyor. Şimdi açık öğretime başladım. Büyümek için çocuk olmak gerekiyor. Hayattaki en büyük hayalim protez bir ele sahip olmak ve Hukuk eğitimi almak. İyi bir hukukçu olmak istiyorum. Şalgam, limonata ve ayran satarak aile bütçemize katkı sağlıyorum ve protez ele kavuşmak için para biriktirmek istiyorum.” dedi.

Hayatta hiçbir zaman ümidini kaybetmediğini belirten Hoş, “Asla ümidinizi kaybetmeyin. Kendini çaresiz sanıp, ümitsizliğe kapılanlara tavsiyem asla pes etmeyin. Çalışarak her sorunun, her engelin üstesinden gelebilmek mümkün. Yeter ki inançlı olun” diye konuştu.

-İHK Üyesi Fatih Düzenli: Birbirimize destek olarak engelleri aşalım

Tarsus Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu üyesi ve Sakatlar Derneği üyesi Fatih Düzenli de kendisinin de İlke Naz hoş gibi tek kollu ampute engellisi olduğunu belirterek, “Engelli olmak her şeyden vazgeçmek değil, tam tersi mücadele etmektir” dedi.

İlke Naz Hoş’un mücadelesine destek olduğunu ifade eden Fatih Düzenli, “Birbirimize destek vererek engellere meydan okumak gerekir. Bu nedenle bizlerin arkasında yada önünde değil, yanımızda olun. Yanımızda olursanız el ele vererek tüm engelleri aşarız” şeklinde konuştu.

.Neslihan Özbozkurt

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.