Hava Durumu

:

:

:

TARSUS'LU ŞEHİDİMİZE 15 BİN KİŞİLİK UĞURLAMA

09 Eylül 2015 Çarşamba 12:06

Dağlıca'da şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

TARSUS'LU ŞEHİDİMİZE 15 BİN KİŞİLİK UĞURLAMA

Şehit Cemre Salih Gözen'in cenazesi ilk olarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile binlerce kişinin toplandığı Yeşilyurt Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

 

Cemre Salih Gözen’in annesi Fatma Gözen, oğlunun gömleğini sık sık koklarken, polis memuru olan şehidin kızkardeşi Doğa Gözen şehidin penyesi ve fotoğrafını, diğer kızkardeşi Dünya ise çerçeveli fotoğrafını ellerinden hiç indirmedi.

 

Tüm evlerin Türk bayraklarıyla donatıldığı sokağa cenazenin girmesiyle birlikte bekleyenler sloganlar atarak teröre lanetler okudu. Aile fertleri şehidin cenaze aracındaki Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak sinir krizleri geçirip, gözyaşlarına boğuldu. Alkışlarla karşılanan şehidin cenazesi daha sonra aile fertlerinin rahatça vedalaşması için Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Burada acılı baba Hayri Gözen, anne Fatma Gözen ile diğer yakınları şehidin yüzünü son kez görerek gözyaşları içinde vedalaştı.

 

Şehidin cenazesi daha sonra Ulu Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekilleri Mustafa Muhammet Gültak ve Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak, MHP Milletvekilleri Baki Şimşek, Ali Öz, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan, Tarsus Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, CHP eski Milletvekilleri Ali Oksal ve Vahap Seçer, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.