SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Tarsuslu Gaziler, uğruna savaştıkları topraklara 45 yıl sonra ayak basmanın sevincini yaşadı.
Tarsus Belediyesi, 45 yıl önce dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in “Ayşe Tatile Çıksın” parolasıyla yavru vatan Kıbrıs’ı bağımsızlığına kavuşturmak üzere başlattığı Kıbrıs Barış Harekâtı’nda görev alan ve harekât sonrası gazilik mertebesine ulaşan Tarsuslu Gaziler ile eşlerini KKTC’ye götürdü. 85 kişiden oluşan kafilede Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru yer aldı.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda Kıbrıs’a gitmenin heyecanıyla duygularını dile getiren Gaziler, Barış Harekatı’nın üzerinden 45 yıl geçmesine rağmen uğruna savaştıkları topraklara bugüne kadar gidemediklerini dile getirdiler.
Lefkoşa’da otele yerleştirilen Gaziler, kendileri için düzenlenen 3 günlük gezi programında, Boğaz Şehitliği, Panaromik Tur, Barbarlık Müzesi ile Girne Kalesi ve Limanı’nı ziyaret edecekler.
Ardından Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru ve Gaziler, 15 Kasım’da düzenlenecek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36. Kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.