Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı Hal Kayıt Sistemi Konusunda Uyardı

06 Mart 2021 Cumartesi 11:11

SONMANŞET.COM- TARSUS Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, sebze ve meyve ticareti yapan üreticilerin “Toptancı Halleri Hakkındaki Yönetmeliği” göre, ürünleri sevk edebilmek ve satabilmek için Hal Kayıt Sistemi'ne üye olmak ve sistem üzerinden bildirim yapma zorunluluğu olduğunu açıkladı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı Hal Kayıt Sistemi Konusunda Uyardı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, sebze ve meyve ticareti yapan üreticilerin Toptancı Halleri Hakkındaki Yönetmeliği” göre, ürünleri sevk edebilmek ve satabilmek için Hal Kayıt Sistemi’ne üye olmak ve sistem üzerinden bildirim yapma zorunluluğu olduğunu açıkladı.
 
Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Sevk edilecek malların üretildiği yerden veya girdiği gümrük kapısının bulunduğu yerden her ne sebeple olursa olsun sevkinden önce sistem üzerinden işleme ilişkin künye (malın üretim yeri, cinsi, miktarı, hangi üretici ya da işletmeye ait olduğu, varsa sertifika bilgileri ve Bakanlıkça belirlenen diğer hususları içren barkot) numarası alınarak sevkiyat yapılması gerekmektedir.
 
Üreticilerimizin mal satışında mağduriyet yaşamaması için 2021 ÇKS belgeleri ile birlikte Mersin Ticaret İl Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yapmaları önemle duyurulur” dedi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.