Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Üzümü, Üreticilerin Yüzünü Güldürdü

24 Haziran 2021 Perşembe 00:50

SONMANŞET.COM- Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim yapılan yerlerinden birisi olan Mersin'in Tarsus ilçesinde üzüm hasadına başlandı.

Tarsus Üzümü, Üreticilerin Yüzünü Güldürdü

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim yapılan yerlerinden birisi olan Mersin’in Tarsus ilçesinde üzüm hasadına başlandı.

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ilçeye bağlı Akçakocalı köyünde Yalova İncisi bağlarında yapılan hasat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bağın sahibi Ali Beyceoğlu’dan bilgi aldı ve kesim yapan tarım işçileriyle konuştu.

Tarsus’ta 115 bin dekar alanda bağcılık yapılarak üzüm üretimi yapıldığını ve bağcılıkta Türkiye'nin üzüm ihtiyacının yüzde 5'inin Tarsus’tan karşılandığını belirten Başkan veyis Avcı, bu yıl 300 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.

İklim koşullarının bağcılık yönünden iyi geçtiğini ve üzümlerin son derece verimli ve kaliteli olduğunu vurgulayan Başkan Veyis Avcı, pandemi döneminde tarımsal üretimin ne denli önemli olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

 Tarsus’ta ağırlıklı olarak Ergin Çekirdeksiz, Yalova incisi, Tarsus beyazı, Orli, Prima, Victoria, Red gulobe, Trakya İlkeren ve Cardinal cinsi üzümlerin yetiştirildiğini belirten Başkan Avcı, ilçe genelinde 3 bin 500 üreticinin üzüm yetiştirdiğini söyledi ve hasadın üreticilere hayırlı ve bol kazanç getirmesi dileğinde bulunuldu.

Bağ sahibi Ali Beyceoğlu ise, bu yıl üzümün istenildiği rekolte ve kalitede olduğunu ifade ederek, “Üzümlerimizi bu yıl dalında sattık. Girdi fiyatları yüksek olmasına rağmen çok şükür yinede üzüm yüzümüzü güldürüyor” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.