Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’un Halası Güner Yüksek Toprağa verildi

12 Mart 2018 Pazartesi 14:22

SONMANŞET.COM- Mersin'in Tarsus ilçesinde Kaymakamlık desteğiyle yıllarca resmi nikahı olmayan, ,mam nikahıyla yaşayan 4 bin kişiden fazla kimseye resmi nikah kıydırmakla tanınan Ziraat Yüksek Mühendisi Güner Yüksek 91 yaşında vefat etti.

Tarsus’un Halası Güner Yüksek Toprağa verildi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin’in Tarsus ilçesinde Kaymakamlık desteğiyle yıllarca resmi nikahı olmayan, ,mam nikahıyla yaşayan 4 bin kişiden fazla kimseye resmi nikah kıydırmakla tanınan Ziraat Yüksek Mühendisi Güner Yüksek 91 yaşında vefat etti.

Binlerce kişiyi evlendirmesine rağmen kendisi hiç evlenmeyen Güner Yüksek aynı zamanda Tarsus’un sevilen simalarından ve ilk kadın ziraat mühendislerinden  biri olarak tanınıyordu.

Tarsus’ta nikahsız çiftleri evlendirmesi ve ÇYDD, Kızılay ve birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaparak  gençlerin eğitimine katkı çalışmaları ile tanınan ve herkesin ‘Güner Hala’ olarak hitap ettiği Güner Yüksek’in cenazesi Tarsus Cemevi’ne getirildi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, CHP eski Mersin Milletvekillerinden Vahap Seçer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Cem evi, Pir Sultan Abdal, ÇYDD  ve Sivaslılar Derneği başkan ve yöneticilerinin katıldığı cenaze töreninde Cemevi dedesi Ercan Kâzım cenaze namazını kıldırdı.

Dede Ercan Kazım,  Hakk'a yürüyen Güner Yüksek’i  uğurlamaya gelenlerden "Helallik" alırken, tanıyanları Güner Yüksek ile ilgili anılarını anlattılar.

Güner Yüksek’in cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Yenice Yüksek Mahallesi mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.