Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’un Ekonomisine Değer Katanlara Ödülleri verildi

29 Haziran 2019 Cumartesi 02:32

SONMANŞET.COM- TARSUS Ticaret ve Sanayi Odası'nın 140.'ncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Tarsus ekonomisine değer katan işadamlarına ödülleri törenle verildi.

Tarsus’un Ekonomisine Değer Katanlara Ödülleri verildi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Ticaret ve Sanayi Odası’nın 140.’ncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Tarsus ekonomisine değer katan işadamlarına ödülleri törenle verildi.

Tarsus Amerikan Lisesi toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı v AK parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Mersin milletvekili Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammed Gültak, Tarsus Emniyet Müdürü Halis Ünal, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus TSO Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus TB Başkanı Murat Kaya, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Bölge Müdürü Halil Yılmaz, TSO Yönetici ve üyeleri, iş insanları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, “Odamızın 140.’ncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz ödül töreninde şehrimizin ve dolayısıyla ülkemizin ekonomisine değer katan, Tarsus ekonomisine en çok katkı sunan gelir ve kurumlar vergisi, istihdam, ihracat, eğitim, yapılan yeni yatırımlar ile Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin kuruluşuna katkı sunan işadamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Mersin ve Tarsus Üniversitelerimizin Rektörlerine plaket takdim ediyoruz. Biz kentimizin yaşamın her alanında kalkınıp, gelişmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

TOBB yönetim kurulu üyesi Hakan Ülken, 10 bin yıllık geçmişe sahip olan Tarsus'un son derece önemli bir kültür ve sanayi kenti olduğunu belirterek, “Türkiye'de ilk kez 1902 yılında, elektriğe kavuşmuş olan Tarsus, sermaye potansiyeli de çok yüksek olan bir kentimizdir. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye'nin ilk ticaret ve sanayi odalarından birisi olup Tüccar ve Sanayiciler için son derece önemli hizmetler vermektedir. Avrupa'nın en gelişmiş kentlerindeki ticaret ve sanayi odaları gibi beş yıldızlı bir oda olarak üyelerine hizmet etmektedir. Bugün bu ödül töreninin yanı sıra Türk sigortacılığının kalbi Tarsus'ta atmaktadır. Tarsus Ticaret ve Sanayi odasının 140 kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Sigortacılık düzenleme ve Denetleme Kurulu ile sigorta sektörünün 2023 vizyonu hedef ve beklentilerini içeren panelde Tarsus'ta yapılmaktadır. Bugün burada Türkiye'nin en önemli sigorta şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve temsilcileri bulunmaktadır. Bu etkinliğin başarılı geçeceğine inanıyor ve hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise Tarsus'u Türkiye'nin çekim merkezi haline getirmeye kararlı olduklarını ve bu bağlamda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 Bozdoğan, Tarsus'un 5 defa başkentlik yaptığını, devlet ve imparatorluk devirmiş olan Tarsus'un geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için el ve Gönül birliği içerisinde tüm meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapacaklarını kaydederek, “Dünü unutmalı, bugünü yaşamalıyız. Başta ekonomi olmak üzere Tarsus'un Eğitim ve Sağlık alanlarında hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus'un bir tarım ticaret ve sanayi kenti olduğunu belirterek doğup, büyüdüğü, yaşadığı, iş ve siyaset yaptığı Tarsus'un müstesna bir kent olduğunu vurguladı.

 Tarsus'un her bakımdan ayrıcalıklı bir kent olduğunu ve birçok semavi dine ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Seçer, “Bu kentin gelişimi için daha iyi aramak için bu kente ciddi anlamda katkılar sağlamak için çok çalışıyoruz 31 Mart yerel seçimleri bize son derece önemli sorumluluklar yükledi. Bizlerde ayrım yapmadan, insanların siyasetine, mezhebine, meşrebine bakmadan herkese, her kesime adil ve eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz. Ayrı görüşte olabiliriz, ama bizim gibi düşünmedikleri için ya da bizim de aynı görüşte olmadıkları için hiç kimseye zulüm edemeyiz. Mersin'in 13 ilçesinde hangi partiden belediye başkanı seçilirse seçilsin tüm belediye başkanları ve yöneticileri ile Mersin ortak paydasında bir ve beraber oluruz. Bugün Sayın Lütfi Elvan ile Mersin Valimiz sayın Ali İhsan Su’nun da katıldığı Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki toplantıda Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son derece sevindirici ve olumlu bir karar aldık Mersin Büyükşehir ve Tarsus belediyeleri olarak Tarsus gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılacağı alanların kamulaştırma çalışmalarını hızlandırıp maddi destek sözü verdik. Aynı şekilde bölgenin altyapı hizmetleri için Sayın Bakanımız Elvan ve Mersin valimiz Sayın Ali İhsan Su söz verdiler. Bu yılın sonuna kadar yatırımcılarımızı buraya yatırım yapmaları konusunda davet ediyoruz. Sıkıntıları yatırımcılarla birlikte aşacağız. Çünkü bölgemizin yatırımcıya ciddi anlamda ihtiyacı var. Bölgemiz aynı zamanda yatırımcılar için de son derece cazip bir bölge. Bizler ekonomiye katkı sağlayacak her çalışmaya her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin'in genel anlamda çok önemli yatırımlara ev sahipliği yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Tarım, Sanayi, eğitim ve altyapı sağlık başta olmak üzere hayatın her alanında Mersin'imize ve ilçelerimize her türlü hizmeti götürmekteyiz Şehir Hastanemiz sağlık alanında çok önemli hizmetler vermektedir. Tarsus'a yapılmakta olan 600 yataklı Devlet Hastanesi kaba inşaatı tamamlanmış durumda. ilan ettiğimiz Turizm bölgeleri ile birlikte ulaştırmada, sanayi ve ticarette yatırımları sürdürmekteyiz. Tarsus'a 2 adet İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılıyor. Bunun yanında 800 dönümlük arazide Türkiye'nin ilk tarım Tekno Parkı'nı Tarsus'ta kuracağız. Her sektörde son derece ciddi yatırımlar yapmaya devam edip, bölgemizi kalkındıracağız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise konuşmasında, Tarsus'un Mersin ilinin Sanayi üssü olduğunu belirterek, Tarsus'un her türlü hizmeti hak ettiğini vurguladı.

 140 yıllık geçmişiyle Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye'nin en eski ilk 3 Ticaret ve Sanayi Odası’ndan biri olduğunu belirten Lütfi Elvan, Tarsus'un inanılmaz bir tarihe sahip olduğunu, bunun yanı sıra Ticaret birikiminin tarım sektöründeki ciddi potansiyelinin ve sanayileşmeye açık olması ile beraber son derece önemli bir kent olduğunu, ancak tüm bunlara rağmen hak ettiği yerde bulunmadığını kaydetti.

Yapmaları gereken çok iş olduğunu ifade eden Lütfi Elvan, Türkiye'nin ilk sanayi kentlerinden biri olan Tarsus'un bir liman kenti olan Mersin’in 2 milyon nüfusa sahip olduğunu belirterek, “Bugün yaptığımız toplantıda Mersin’imizin kalkınması için bir yol haritası çıkardık. Mersin ilimizin gelişip, kalkınması ve daha çok yatırım yapılması için tüm olanaklarımızı seferber ederek bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bölgemizde Organize Sanayi bölgelerinin sayısını hızla artıracağız. Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 2019 yılında kamulaştırması tamamlanarak 2020 yılının başında ilk kazmayı vurmayı planladık. Tarsus'a yapılacak olan bir diğer Organize Sanayi Bölgesi olan Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalarımız da tamamlanmış durumdadır. Tamamlama süreci biten Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi'ne yılbaşında ilk kazmayı vurmayı hedefledik. Daha çok çalışarak daha modern yöntemlerle üreterek klasik üretim anlayışını geride bırakarak dijital dönüşüme ayak uyduran ve yeni tesislerini yeni dijital dönüşümde kuracak olan bir anlayışı harekete hayata geçireceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Tarsus’a değer katan iş insanları ve önemli kişilere plaketleri verilirken, önemli katkılarından dolayı TBMM Plan ve Bütçe komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’a da Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, teşekkür plaketi verdi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.