Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Türk Eğitim-Sen’de Yaşar Yılmaz Dönemi

14 Kasım 2017 Salı 12:15

SON MANŞET GAZETESİ- TÜRK Eğitim-Sen Mersin 2 No.lu Şube (Tarsus Şubesi'nin) 6. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Olağan kongre sonunda, 13 yıldan bu yana sendikada yönetici olarak görev yapan Yaşar Yılmaz, delegelerin oyunu alarak şube Başkanlığı görevine seçildi.

Tarsus Türk Eğitim-Sen’de Yaşar Yılmaz Dönemi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET GAZETESİ- TÜRK Eğitim-Sen Mersin 2 No.lu Şube (Tarsus Şubesi’nin) 6. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Olağan kongre sonunda, 13 yıldan bu yana sendikada yönetici olarak görev yapan Yaşar Yılmaz, delegelerin oyunu alarak şube Başkanlığı görevine seçildi.

Mesleki Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan olağan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tecrübeli eğitimcilerden Mehmet Özen’in divan başkanlığını yaptığı olağan kongrede, gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında söz alan ve 9 yıldır aralıksız başkanlık yaparak sendikaya hizmet eden Necmettin Ellibin, başkanlık bayrağını gönül rahatlığı ile bırakmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

13 yıldır sendikada yönetici olduğunu, bunun 9 yılının şube başkanı olarak geçtiğini kaydeden Necmettin Ellibin, “Bu süre zarfında bana ve çalışma arkadaşlarıma destek olan üyelerimize ve delegelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler; hepimiz bu davaya inanmış insanlarız. Ve bu görevleri yaparken “yarın başımıza ne gelecek?” düşüncesini bir tarafa bırakarak hareket ettik. Tarsus’ta Türk Eğitim-Sen’i iyi noktaya taşıdığıma inanıyorum. 4600 öğretmenin olduğu Tarsus’ta, tüm baskılara rağmen 1307 üyesi bulunan bir sendikayız” diye konuştu.

110 delegenin bulunduğu Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi’nde yeni dönemde başkanlık görevini üstlenen Yaşar Yılmaz’da, “Bizler Tarsus’ta 1307, Türkiye genelinde de 201 bin aslan yürekli üyemizle mücadelemizi, dün olduğu gibi, bugünde, yarında sürdüreceğiz. 21. yüzyıl Türkiyesi’nde maalesef sınavla değil, mülakatla öğretmen ataması yapılıyor. Yani ne kadar emek verirseniz verin, birileri mülakat aracılığıyla, yani keyfi uygulama ile sizin atamanızı yapıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Yılmaz, “Maalesef her bakan değişiminde eğitim ve sınav sistemlerinde değişiklik yapılmasını kanıksamıştık ama artık aynı bakan döneminde sistem değişimlerini görmeye başladık. Eğitim öğretim yılı başladıktan sonra hem liseye geçiş, hem de üniversiteye giriş sistemlerinde değişikli yapıldı. Fakat hala ne nasıl olacak netlik kazanmış değil. Eğitimin yap boz tahtasına çevrilmesinden son derece rahatsızız. İstiyoruz ki, uzun yıllar istikrarlı bir şekilde uygulanacak, düzgün ve de milli bir eğitim modelimiz olsun” ifadelerini kullandı.

Gündem maddelerinin okunup ibraz edilmesinin ardından tek listeyle seçimlere gidildi.

Yaşar Yılmaz başkanlığında oluşan yeni şube yönetiminde Dünyamin Sönmez, Özcan Kayadibi, Fatih Aydın, Yüksel Yılmaz, Hüseyin Bozfakıoğlu ve Yusuf Karakulak yer aldı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.