Hava Durumu

:

:

:

Tarsus TSO’da Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim sunumu yapıldı

27 Ağustos 2021 Cuma 11:39

SONMANŞET.COM- Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Doktorant Fatma Yeşilkuş, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine kaleme aldıkları ‘'Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş'te Yönetim'' kitaplarında yer verdikleri önemli konular hakkında sunum yaptılar.

Tarsus TSO’da Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim sunumu yapıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Doktorant Fatma Yeşilkuş, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine kaleme aldıkları ‘’Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim’’ kitaplarında yer verdikleri önemli konular hakkında sunum yaptılar.

Tarsuslu akademisyen Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, Tarsus TSO’da yaptığı sunumda algı, bilgi, çatışma, kuşak, çeşitlilik, imaj, değişim, kriz ve stres yönetimi konularını bir bütün içerisinde ele aldıkları ‘’Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim’’ kitabından bahsederek iş dünyasına faydalı olacağına inandıkları önemli bilgileri paylaştı. Organizasyonel yapının önemli olduğunu ve içselleştirilmemesi halinde başarılı olunamayacağına dikkat çeken Doç. Dr. Özbozkurt, ‘’Olumlu bir kurumsal imaj oluşturma kaygısı sebebiyle, her ne kadar organizasyonun içerisinde, çevrim içi platformlarında veya tanıtıcı faaliyetlerinde misyon, vizyon veya çeşitli politikalar gibi bilgilendirmeler iç ve dış paydaşların görebileceği şekilde yansıtılsa da aslında bu kavramlar görünenden çok daha ötesini temsil eder. Bu durum ise genellikle bir yanıltmacadan başka anlam ifade etmemektedir. Çünkü bu kavramlar çoğu zaman organizasyonel seviyede içselleştirme düzeyine gelememektedir. Bu noktada organizasyonun varlığını sürdürmesini sağlayacak yönetim becerileri ön plana çıkmaktadır. Peki organizasyonları nasıl daha iyi yönetebiliriz. İşte bu sorudan hareketle algı, bilgi, çatışma, kuşak, çeşitlilik, değişim, imaj, kriz ve stratejik olarak yönetilmesinin organizasyonları sürdürebilir kılmada kilit noktalar olduğuna dikkat çekmek amacıyla kapağını dahi özel olarak tasarlattığımız ve tescil ettirdiğimiz bu eseri kaleme aldık. İş insanlarının organizasyon yönetimine faydalı olacağına inandığımız ve önemli noktalara değindiğimiz kitabımızı sizlere sunmaktan büyük onur duyduk.’’diye konuştu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak da başarılı bir organizasyon yönetiminin verimlilik ve sürdürülebilirlilik açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, ‘’İçselleştirmek ve bunu uygulamak başarı için kaçınılmaz. Kurumu iyi tanımak ve ifade edebilmek, stres ve kriz yönetimini doğru yönetebilmek gerçekten önemli. Artık dünya olarak bir değişim ve dönüşümden geçiyoruz. Bu çerçevede organizasyonu daha iyi yönetebilmek büyük önem taşıyor” dedi.

Sunumun ardından Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Doktorant Fatma Yeşilkuş imzaladıkları kitaplarını Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Koçak’a takdim ettiler. Koçak, akademisyenleri tebrik ederek paylaştıkları güzel bilgiler için teşekkür etti.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.