Hava Durumu

:

:

:

Tarsus TSO’da IPARD 8. Çağrı Programı anlatıldı

16 Aralık 2019 Pazartesi 15:53

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda üyeleri bilgilendirmeye yönelik IPARD II 8. Çağrı Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Tarsus TSO’da IPARD 8. Çağrı Programı anlatıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Ticaret ve Sanayi Odası’nda üyeleri bilgilendirmeye yönelik  IPARD II 8. Çağrı Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda 8. Çağrı Programında yapılan değişiklikler anlatıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle IPARD II 8. Çağrı Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TKDK Mersin İl Koordinatör Vekili Beytullah Uygur, söz konusu çağrının ile özgü bir çağrı olduğunu belirterek, ‘’Bu özel bir çağrı. Daha çok kişinin bu çağrıdan yararlanması için çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. 8. Çağrıda birtakım değişiklikler de oldu. IPARD I’de frigo araçlar destek kapsamındayken bir süre sonra kaldırıldı. Ancak talebin fazla olmasıyla birlikte yeninden değerlendirildi. 8. Çağrı Programı’nda frigo araçlara da destek veriliyor. Ayrıca bunun yanında soğutma, dondurma sistemlerine de destek eklendi.’’ diye konuştu.

DEĞİŞİKLİKLER VAR

TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü Uzmanlarından Emrah Boz da teknik detaylar hakkında bilgi verdi. Başvuruların nasıl yapılacağından sunulacak desteklere kadar birçok konuyu anlatan Boz, şöyle bilgi verdi: ‘’Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe, süt işleyen işletmeler ve süt toplama merkezleri için kapasite durumlarında değişiklik oldu. Önceki çağrılardaki 70 ton/gün olan üst kapasite sınırları kaldırıldı. Süt işleyen işletmeler için günlük en az 10 ton alt limit şartı aranacak, süt toplama merkezlerinde ise alt ve üst limit bulunmamaktadır.  Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe, daha önce sadece narenciye, plantain ve sert kabuklu meyvelerin kurutulması için destek varken bu çağrı ile web sitemizde yayınlanan meyve ve sebze listesindeki tüm ürünlerin kurutulması ve dondurulması da desteklenecek. Dondurma ve şoklama işlemleri için gerekli makine-ekipmanlar uygun harcama listesine eklenebilecek. Süt işleme ve toplama, et işleme (kesimhaneler hariç), meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi sektörlerinde soğutuculu araç (motorlu taşıt ve soğutma tankı/kasası birlikte) destek kapsamına alınacak.’’ Bilgilendirme toplantısına Tarsus İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, üyeler ve uzmanlar katıldı.

Sunumlardan sonra uzmanlar üyelerden gelen soruları yanıtladı.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.