Hava Durumu

:

:

:

Tarsus TSO’da Aile Şirketlerinde Sıkça Yaşanan Sorunlar Eğitimi verildi

29 Aralık 2017 Cuma 15:25

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen eğitim seminerinde Aile Şirketlerinde Sıkça Yaşanan Sorunlar masaya yatırıldı.

Tarsus TSO’da Aile Şirketlerinde Sıkça Yaşanan Sorunlar Eğitimi verildi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen eğitim seminerinde Aile Şirketlerinde Sıkça Yaşanan Sorunlar masaya yatırıldı.

Mersin Üniversitesi öğretim üyesi yrd. Doç. Dr. Sami Süygün, Aile şirketlerinin diğer şirketlerden en büyük farkının duyguların yoğun olarak yaşanıldığı, kişilerarası iletişimin ön planda olduğu bir yapıya sahip olmasından kaynaklandığını söyledi.

Duygusal yapının şirkete bazan olumlu etkileri olmakla birlikte olumsuz etkilerinin daha fazla olduğunu, ailede duygusallığın yoğun olmasının aile üyeleri arasındaki anlaşmazlıkların mantık kuralları çerçevesinde çözülmesine engel olabildiğini belirten Süygün, bu durumun aile şirketlerine tahmin edilemeyecek derecede zararlar verebileceğine dikkat çekti.

Türkiye’deki aile şirketlerinin yüzde 60’ının birinci kuşaktan ikinci kuşağa devrolurken yok olduğunu, yüzde 96’sının ise üçüncü kuşağa devredilemediğinin yapılan araştırmalarla kanıtlandığını vurgulayan Süygün, “Aile içi anlaşmazlıklar aileye zarar verirken, şirket faaliyetlerini de olumsuz olarak etkiler. Aile içi anlaşmazlıklar çok çeşitli nedenlerden olabilir. Ancak en çok karşılaşılan sorunlar olarak aile üyeleri arasındaki rekabet, miras hakkı, yönetimin devri, şirket içinde aile üyelerinin yer alacağı noktaların belirlenmesi, kâr payı hakkı, karşılıklı güvensizlik olarak sıralanabilir” dedi.

Süygün, bütün dünyada aile şirketlerinin onların kurumsallaşması ve yaşam sürelerinin artırılmasının konuşulmakta olduğunu, aile şirketlerinde bağımsız yönetim, düzenli aile toplantıları ve aile meclisinin birlik ve beraberlik içinde olmasının sorunları azalttığına dikkat çekti.

Toplantıya TSO Meclis Başkanı Ali Kıraç, Genel Sekreter Ali Ukavile şirketlerinin temsilci ve yöneticileri katıldı. 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.