Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Ticaret Borsası Roket Takımına Tam Destek veriyor

10 Eylül 2020 Perşembe 16:01

SONMANSET.COM- Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Tarsus Roket Takımı olarak T-233 Roket Projesi ile 2020 Teknofest Roket Yarışmasına finalist olarak katılan geleceği kurgulayan gençler final heyecanlarını tamamlarken, şekillendirecek gençlerimizin hayallerine destek oldu.

Tarsus Ticaret Borsası Roket Takımına Tam Destek veriyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANSET.COM- Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Tarsus Roket Takımı olarak T-233 Roket Projesi  ile 2020 Teknofest Roket Yarışmasına finalist olarak katılan geleceği kurgulayan gençler final heyecanlarını tamamlarken, şekillendirecek gençlerimizin hayallerine destek oldu.

Ticaret Borsası Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin Tarsus’a kazandırılması aşamasında bir çok lobi faaliyeti oluşturan Tarsus Ticaret Borsası geleceği şekillendirecek gençlerimizin hayallerine destek oldu.

Yapılan açıklamada, “Borsamızın destek verdiği , tasarımından yazılımına, aviyoniğinden mekaniğine kadar tamamen yerli olarak üretilen T-233 Roket ile 2020 Teknofest kapsamında Tuz Gölünde gerçekleştirilen yarışmada montaj günü yaşanan talihsiz bir teknik aksaklık nedeniyle roket atışlarını gerçekleştiremeyen Tarsus Roket Takımı’nın motivasyonuna biz inanıyoruz. Biliyoruz ki; o gün ki yarışmaya katılan gençlerimiz A’dan Z’ye imal ettikleri roketin her parçasını, dijital yazılımlarını, teknolojik malzemelerini kendi elleriyle, kendi fikirleri ile ürettiler. Hiçbir parçası ithal olmayan yerli roketi yapmayı  başardılar. Tarsus Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Tarsus Roket Takımı’nın başta Dr. Öğretim Üyesi Ercüment Türkoğlu'na,takım kaptanı Erkut Oğur ve tüm takım olarak roketin tasarımından yazılımına aviyoniğinden mekaniğine kadar onlarca saat mesai harcayan herkese, sponsorlara teşekkür ediyoruz. Bu süre zarfı boyunca, öğrenilen en önemli şeyin sorunlar karşısında asla pes etmemek ve imkansızlıklar içinde bile istenildiği zaman insanın her şeyi başarabileceğini ispatlayan Tarsus Roket Takımı’nı tebrik ediyoruz.“ denildi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.