Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Ticaret Borsası’nda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

09 Temmuz 2018 Pazartesi 15:50

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel, gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini değerlendirdi.

Tarsus Ticaret Borsası’nda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel, gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini değerlendirdi.

Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni olan Fatma Temel, “Kendine ait olmayan kaynakları kullanabilme becerisine sahip insanlara girişimci denir” diyerek, şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizde girişimcilik anlamında ilk eğitimler ne yazık ki 2000'li yıllardan sonra başlamış, ancak geç kalınmış bir uygulama olarak görünse de, TOBB'a bağlı oda ve borsaların aktif girişimcilik faaliyetleri ile güçlü ve sürdürülebilir bir ivme kazanmıştır. Türkiye'de girişimcilik kurslarına katılanların % 52 si lise mezunlarımız. Bu grubun yaş ortalaması 30 civarında. Kurslara katılanların % 35 i en az bir üniversite mezunu. Daha çok çalışmış ve artık kendi işyerlerinin patronu olmak isteyenler. Kendi işyerlerini açan bu girişimcilerde Dünya ortalaması % 10 civarında olmasına rağmen Türkiye de % 5-6 civarındadır. Ancak açılan işyerlerinin sürekliliğinde ise Dünya Ortalaması % 7 iken Türkiye de bu oran % 10-11 seviyesindedir.2017 yılında Türkiye'de düzenlenen 27 bin uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılanlardan 42 bin kişi kendi işyerinin sahibi oldu. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan ve kendi işyerini açan girişimcilere, yaklaşık 1 milyar lira destek verildi. Tarsus'a Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Yansıması Nasıl Oldu?KOSGEB tarafından akredite bir eğitmen olarak, ilk eğitimimi Tarsus Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdim. Borsa bu konuda gerçekten çok fazla yol almış bir kurum. Y ani eğiticinin eğitmeni olmuş. Borsa aracılığı ile gerçekleştirilen eğitimlerimizde en çok önem verdiğimiz ve mutlaka inanarak gerçekleştirdiğimiz 4 gün boyunca verilen eğitimlere katılanlara  gönüllü olarak danışmanlık yapıyor olmamız. Bugüne kadar 1000’den fazla kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilen Borsa'da iş yeri açanların yarısının bayan girişimci olması en büyük sevincimizdir. Asıl değinmek istediğim konu ise girişimcilik kurslarını tamamlayarak kendi işyerini açanların ortalaması % 20’nin üzerinde ve bu oran Dünya ortalamasının iki katı.”

“Girişimci Ruh Vazgeçemez" diyerek sözlerine devam eden Temel, “Maalesef girişimcilerin büyük bir kısmı , sermaye yetersizliği, ödemelerin zamanının gecikmesi konusunda yaşadıkları tereddütler gibi etkenlerden dolayı iş fikirlerini hayata geçirmede zorlanıyorlar. Bir kısım girişimcimiz ise tarım ve hayvancılık gibi köyden kente göçü engelleyecek iş alanlarının da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin kapsamında olmasını istiyor ki, bu fikir gerçekten önemli. Köy yerleşkelerinde kırsal kalkınma hamlelerine farklı bir boyut kazandıracak KOSGEB girişimcilik desteği neden olmasın? Gelen tüm girişimcilerimizi tereddüt ettikleri bu konularda motive ediyor, kurmayı planladıkları işlerinde gönüllü  danışmanlıklarını yapıyoruz. Biz " Girişimci Ruh Vazgeçemez"  sözüne inanıyoruz.”

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.