Hava Durumu

:

:

:

Tarsus TB’nda URGE Proje eğitimi sertifika töreni yapıldı

01 Şubat 2018 Perşembe 12:07

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret Borsası'nda, Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında yürütülen ve 22 Borsa üyesi firmanın yer aldığı ''Tarsus Tarım Ürünleri Grubu İhracatı Geliştirme Projesi'' isimli URGE projesinin sertifikalı ''Toplantı ve Zaman Yönetimi'' ile '' Kurumsallaşma'' eğitimlerine ait sertifika töreni gerçekleşti.

Tarsus TB’nda URGE Proje eğitimi sertifika töreni yapıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret Borsası’nda,  Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında yürütülen ve 22 Borsa üyesi firmanın yer aldığı  "Tarsus Tarım Ürünleri Grubu İhracatı Geliştirme Projesi" isimli URGE projesinin sertifikalı "Toplantı ve Zaman Yönetimi" ile " Kurumsallaşma" eğitimlerine ait sertifika töreni gerçekleşti.

Sertifika töreninde Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya katılımcılara, Borsanın gerçekleştirdiği UR-GE projesi ile ilgili olarak "Kümemiz, önemli işlere imza atacak buna buradaki herkesten çok ben inanıyorum" ifadesinde bulundu.

Başkan Murat Kaya UR-GE projelerinin sektörler için çok önemli olduğunu belirterek, "Sektörlerin bir araya gelerek küme oluşturması rekabet gücünü arttırmaya yönelik atılan önemli adımlardan birisidir. Bu açıdan Borsa olarak, Ekonomi Bakanlığı'na URGE tebliği kapsamında URGE projelerinde ilçe Oda ve Borsalarının olması için 20/12/2013 tarihinden yoğun bir lobi faaliyetimiz oldu.Nihayet yaptığımız girişimler neticesinde 2014/5 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2010/8)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 19/12/2014 tarihli 29210 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, İşbirliği Kuruluşu tanımına Ticaret Borsaları ve İlçe Ticaret ve/veya Sanayi Odaları da destekten faydalanabilmelerini teminen dahil edilmiştir. Üyelerimizin kentimiz , bölgemiz çıkarları için böyle işbirliği içinde çalışıyor olması çok önemlidir." dedi.

Katılımcı URGE projesi üyelerine sertifikalarını veren Başkan Murat Kaya "Dış ticaret için yaratılan kaynakların en faydalı şekilde kullanılması noktasında başladığımız ihracat yolculuğunda bize inanan ve bizimle yürüyen üyelerimize teşekkür ederim. İhracata dayalı büyümeyi prensip edinmiş ülkemizde, ihracatçıya verilen eğitimlerin çok önemli olduğunun altını çizmek isterim, biz Tarsus Ticaret Borsası ailesi olarak, üyelerimizin birliğini, menfaatini korumaktan öte bir eğitim kurumu gibi de çalışıp, ihracatçılarımıza gerekli bilgi ve desteklerin nasıl ve nereden sağlanacağı konusunda eğitimler vermeye devam edeceğiz” diyerek benzer eğitimlere devam edileceğini belirtti.

Dış Ticaret İstihbarat Biriminin borsada hizmet vermesi konusunda da açıklamada bulunan Başkan Murat Kaya, "Nitelikli personel olarak yetiştirmiş olduğumuz personellerimizin hem dış ticaret işlemlerini yaparken hem de devlet destekleri konularında firmalarımızı yönlendirerek kaynakların kullanılabilmesi konusunda  eğitim programlarını gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bugünde burada bu eğitimi başarıyla tamamlayan 22 kişiye sertifikalarını vermek için toplanmış bulunmaktayız. Burada belirtmek istediğim bir husus da, aldıkları eğitim ile yetkinlikleri artan üyelerimizin başarısını tüm üyelerimizle paylaşmış olduğumuz. Ümit ediyorum Tarsus ihracatına, hız kazandırmada önemli bir adım atmış oluyoruz. Yakın bir zaman da bu arkadaşlarımız Almanya da düzenlenen dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olan Fruit Logistica 'ya katılacaklar ve inanın şu an bunu belirtmek isterim ki, Almanya Berlinde bulunan bütün iş adamları ve sanayicilerin oluşturduğu derneklerle irtibat içindeyiz. URGE katılımcılarımızın sektörlerine yönelik kurumsal kimlik çalışmasını kısa bir süre sonra başlatacağız. Kümemizin logosu oluşturulma aşamasında. Bir tanıtım filmi ve web sitesi hazırlıklarına başlayacağız.Tanıtım amaçlı hazırlanan ürünler ve sosyal medyada kümeye özel açılan hesaplarla kümemizin tanıtımına destek vereceğiz. Firmalarımızın Dünya'daki yenilikleri, yerinde görmelerine yardımcı olmak amacıyla 2018 yılında da UR-GE tebliği kapsamında yeni faaliyetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Firmalarımızın kümelenme anlayışını geliştirmek, üretimlerini ve ihracat kabiliyetlerini arttırmak amacıyla desteklerimiz devam edecektir." diye konuştu.

Sertifika törenine Borsa Meclis Üyeleri ile Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. İbrahim İnan katıldı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.