Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Tarım İşçileri Derneği Korsan ELCİ'lerden Şikayetçi

28 Aralık 2019 Cumartesi 20:11

Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği Başkanı Cumali Erbay, kayıtdışı çalışan elcilerin, işçi paralarını ödemeyerek mağdur ettiklerini söyledi.

Tarsus Tarım İşçileri Derneği Korsan ELCİ'lerden Şikayetçi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği Başkanı Cumali Erbay, kayıtdışı çalışan elcilerin, işçi paralarını ödemeyerek mağdur ettiklerini söyledi.

Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği (TAPATARİD) Dernek Başkanı Cumali Erbay, Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Tarsus’ta 35 bin kişinin istihdam edildiğini ifade ederek, “Bu kadar ciddi boyutta istihdam sağlayan sektörümüzde maalesef ki korsan olarak nitelendirdiğimiz elciler var. Bunların her hangi bir yasal kayıtları yok. Ve en kötüsü, evine ekmek götürebilmek için tarlalarda, bahçelerde çamurun içinde, güneşin altında ter döken bu insanların ücretlerini ya düzensiz ödeyerek, ya eksik ödeyerek ya da hiç ödemeyerek mağdur ediyorlar” dedi.

Derneğin 2. Başkanı Emin Tamuçu ile birlikte açıklamalarda bulunan Başkan Cumali Erbay, “Tarım sektöründe çalışan binlerce insanın hakkının kaybolmamasını istiyoruz.

İş-Kur’a kayıtlı olmayan, elinde her hangi bir yasal hakkı bulunmayan ve kendilerini elci olarak tabir eden birçok kişi, işçilerimizin haklarını gasp etmekte, alın terlerini hiçe saymaktadırlar” diye konuştu.

Başkan Cumali Erbay, “Bu konuya acilen önlen alınması gerekiyor. İlgili tüm devlet yetkililerimizi göreve davet ediyoruz. Bu konuyla ilgili acilen önlem alınmasını talep ediyoruz. Dernek olarak da bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.