Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’taki Gizemli Kazı’da UFOLAR’mı Var?

14 Ekim 2017 Cumartesi 11:04

SON MANŞET.COM- Tarsus ilçesinde 2012 yılında tarihi eser kaçakçılığı şebekeleri konusunda Emniyet'e bilgi veren 42 yaşındaki polis memuru Mithat Erdal'ın esrarengiz bir cinayete kurban gitmesi ve bu cinayetle ilgili eşi Sibel Erdal'ın

Tarsus’taki Gizemli Kazı’da UFOLAR’mı Var?

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- Tarsus'ta 2012 yılında tarihi eser kaçakçılığı şebekeleri konusunda Emniyet’e bilgi veren 42 yaşındaki polis memuru Mithat Erdal’ın esrarengiz bir cinayete kurban gitmesi ve bu cinayetle ilgili eşi Sibel Erdal’ın birçok yere başvuru yapması sonucunda iddiaya göre Tarsus Merkez 82 Evler Mahallesi’nde 2016 yılının Kasım ayında başlatılan kazı çalışması devam ediyor.

Kışın yağmurdan korunması için çevresine mavi branda çekilen kazı alanında muhtemelen yağmursuyu tahliyesi için sondaj sistemi kurulan ve büyük bir gizlilik içerisinde sürdürülen kazı çalışmalarında, tarihi kalıntılar altında, geçmiş dönemlerden kalma altınlar bulunduğu öne sürüldü.

Kazının başladığı ilk günlerde resmi üniformalı Özel Harekat Polisleri’nin, ardından sivil polislerin 24 saat süreli çevre güvenliği sağladığı ve Ankara’dan geldiği öne sürülen ekibin gerçekleştirdiği kazı çalışmalarında ne arandığı veya her hangi bir bulguya rastlanıp rastlanılmadığı konusunda bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Adana Caddesi Tarsu AVM karşısında 82 Evler Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi civarında birkaç evin altında yapılan kazı, 13 Kasım 2016'dan bu yana devam ediyor.

Özel harekat polislerinin korumasında yapılan kazı çalışması, gizemini koruyor. Sokak girişlerinin kapatıldığı alanda hummalı bir çalışma sürüyor.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurunun defineciler tarafından öldürüldüğü iddiasıyla başlayan ve özel harekat polislerinin güvenlik önlemi aldığı arkeolojik kazı tam 11 aydır devam ediyor. Polis, sokağa yaklaşan herkesi uzaklaştırırken herhangi bir resmi açıklama ise yapılmıyor.

11 aydır süren kazı türlü spekülasyon ve şehir efsanesini de doğurdu. Kimileri Makam camide meftun Danyal Peygamber'in hazinesinin, kiminin Dakyanus'un hazinesinin olduğu söylentileri arasında yapılan kazı, merak uyandırıyor. Bugün, kazıların yapıldığı sokakta sivil polis memurlarınca güvenlik önlemi sürdürülüyor.

Kazı alanının üstü ve alanın görülebileceği hemen her açıklık, mavi branda ile kapatılırken, evin avlusunda olup bitenin dışarıdan görülmemesi için duvarların üstüne tel örgüler çekildi. Kazının kamuoyu ile paylaşılmaması, herhangi bir resmi açıklama yapılmaması ise esrarı daha da artırıyor.

Kazının ilk başladığı günlerde çevredeki binalara yerleştirilen keskin nişancılar ve evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında ise tam donanımlı özel hareket polisinin aldığı önlemler, bölgede oturan vatandaşların tepkisini çekince güvenlik önlemi biraz hafifletildi. Nöbetçi polisler çevreyi sürekli kontrol ederken, kazının ne zaman biteceği ise bilinmiyor.

28 Ocak 2012'de öldürülen Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mithat Erdal'ın kendi beylik silahı ile başından vurulduğunda, silahını temizlerken öldürüldüğü ileri sürülmüş, ancak Polis memuru Erdal'ın Hatay Dörtyol’da ikamet eden eşi Sibel Erdal, kocasının cinayete kurban gittiğini ileri sürerek yeniden soruşturma başlatılmasını istemişti.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.