Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Toplu Taşıma Kooperatiflerine Bilgilendirme Toplantısı

27 Temmuz 2022 Çarşamba 15:44

SONMANŞET.COM- Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ile Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından düzenlenen toplantıya Trafik Büro Amiri Ali Kürşat Esen, Şoförler Odası Başkanı Duran Şen, Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı (TOK) Nafiz Kızılyaka, Halk Otobüsleri Ulaşım A.Ş. Başkanı Musa Aydın ve 12 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fatih Yalçın katıldı.

Tarsus’ta Toplu Taşıma Kooperatiflerine Bilgilendirme Toplantısı

NESLİHAN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin’in Tarsus ilçesinde Şoförler Odası üyeleri ve Toplu Taşıma Kooperatifleri Başkan ve yöneticilerine yolcu indirme ve bindirme kuralları konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ile Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından düzenlenen toplantıya Trafik Büro Amiri Ali Kürşat Esen, Şoförler Odası Başkanı Duran Şen, Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı (TOK) Nafiz Kızılyaka, Halk Otobüsleri Ulaşım A.Ş. Başkanı Musa Aydın ve 12 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fatih Yalçın katıldı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, “Özellikle geçtiğimiz günlerde bir minibüste bir bayan yolcunun kapısı açık haldeyken aracın hareket etmesiyle düşerek yaralanması ve sonradan hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzmüştür. Bu nedenle bizler yöneticiler ve Trafik Amirliği yöneticileri olarak zaman zaman bilgilendirme toplantısı yaparak, uyarılarda bulunuyorsak da maalesef bu tür kazalar meydana gelebiliyor. Bu nedenle düzenlediğimiz bu toplantıda yolcu indirme ve bindirme kuralları hakkında detaylı bilgi vermekteyiz. Araç sürücülerinin yolcularını araç durmadan kapı açması, kapıların kapanmasını beklemeden hareket etmesi yasaktır. Tüm sürecilerimizin belirtilen kurallara harfiyen uymaları gerekmektedir” dedi.

Trafik Amirliği yetkilileri ise yaptıkları konuşmada, “Özellikle toplu taşıma araçları yolcu indirip bindirirken bazı kurallara uymak zorundadır. Araç sürücüleri trafikte herhangi bir aksaklığa ve kazalara sebep olmamak için çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Yolcu indirip bindirirken mutlaka dikkat edilmesi gereken bir kuralda aracın durdurulup kapıların açılmasıdır. Araç durmadan kapıların açılması yasaklanmış olup zorunlu haller dışında yerleşim yerleri dışında yer alan karayollarında taşıt yolu üzerinde duraklamak yasaktır” şeklinde konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.