Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Soroptimist Kulübü’nden Meme Kanseri Konferansı

17 Nisan 2018 Salı 14:29

SONMANŞET.COM- Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Tarsus Şubesi tarafından “Pembe Düşün-Birlikte Fark Yaratalım” Projesi kapsamında kadınlara meme kanseri konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarsus’ta Soroptimist Kulübü’nden Meme Kanseri Konferansı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Tarsus Şubesi tarafından “Pembe Düşün-Birlikte Fark Yaratalım” Projesi kapsamında kadınlara meme kanseri konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Medical Park Hastanesi Klinik Onkoloji Uzm. Doç. Dr. Alper Ata, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Operatör Dr. Elvan Alpaltaş, Aile Hekimi Esin Esen Delibaş ve Aile Hekimi Derya Özdemir katıldı.

Kulüp üyesi kadınların ve davetli kadınların katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dirik, projenin amacının kadınlara meme kanserini tanıtma, erken tanı yöntemlerini öğretme ve risk grubunda yer alan kadınların saptanması ve ilgili sağlık kurumlarına yönlendirilmesini amaçladığını vurguladı.

Kulüp yapısı ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Aydan Dirik, toplantıya konuşmacı olarak katılan doktorlara teşekkürlerini iletti.

Medical Park Hastanesi Klinik Onkoloji Uzm. Doç. Dr. Alper Ata ise konuşmasına “meme kanseri nedir?” sorusuna cevap ile başladı.

Alper Ata, “Meme içindeki süt bezi ve kanallardaki hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile oluşan ve erken teşhis ve tedavi ile yaşamımızı tehdit etmeden kurtulabileceğimiz bir hastalıktır. Meme kanseri kadınlarda görülen en sık kanser türüdür. Her 8-10 kadından 1 tanesi yaşamı boyunca meme kanserine yakalanmaktadır. Günümüzde hastalık sayısı artmakla beraber erken tanı olanaklarının artması ile hastalıktan kurtularak sağlıklı yaşam oranı da artmaktadır.

Meme kanseri görülme oranı yaşla birlikte artar ve özellikle 40 yaş ve üzerindeki yaşlarda daha sık görülür. En sık görülme yaşı 50-59 yaşlardır” diye konuştu.

Slayt eşliğinde sunumunu yapan Alper Ata, meme kanserinin dünyada görülen en çok kanser türlerinin başında geldiğini vurgulayarak, durumun Türkiye’de de aynı olduğunun altını çizdi.

Daha sonra söz alan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Operatör Dr. Elvan Alpaltaş, Aile Hekimi Esin Esen Delibaş ve Aile Hekimi Derya Özdemir, meme kanserinden korunma konusunda yapılması gerekenlerle ilgili olarak detaylı bilgi verip, kadınlardan gelen soruları yanıtladılar.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.