Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Sokak Hayvanları için yemek ve su bırakıldı

30 Temmuz 2019 Salı 11:20

SONMANŞET.COM- Hayvan Gönüllüleri Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile, “Bir Kap Yemek Bir Kap Su” projesi adı ile farkındalık yaratmak amacıyla parklara suluk ve mama kapları bıraktı.

Tarsus’ta Sokak Hayvanları için yemek ve su bırakıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Hayvan Gönüllüleri Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile, “Bir Kap Yemek Bir Kap Su” projesi adı ile farkındalık yaratmak amacıyla parklara suluk ve mama kapları bıraktı.

Tarsus Belediyesi, Tarsus Hayvan Hakları Destek Platformu, Doğayı ve Hayvanları koruma ve Yaşatma Derneği ile Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu sokak hayvanları için ortaklaşa çalışma başlattı. Proje kapsamında bunaltıcı yaz günlerinde sokak hayvanların su ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılanması için kentin değişik noktalarına suluk ile mama kapları bırakıldı. Bunun yanı sıra Belediye Başkanının talimatları ile şehrin değişik noktalarına “Yasal Uyarı”, “ 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Gereği; Sokaklar Sahipsiz Hayvanların Yaşam Alanıdır” afişleri asıldı. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Hayvan Barınağı ekipleri her gün rutin olarak su ve mama kaplarının kontrollerini yapacak. Sıcak yaz günlerinde hayvanların yemek ve su bulmakta zorlandıklarını belirten yetkililer, “ Hayvan dostu belediyecilik anlayışı kapsamında minik dostlarımızı koruyup, kollamak sorumluluğumuzdur. Özellikle bunaltıcı sıcakların etkili olduğu bu günlerde sokak canlılarımıza yardım etmek insani görevimizdir. Güzel ilçemizin her köşesine su ve mama kaplarını yerleştirmeye devam edeceğiz. Halkımızın da kapılarının önüne bırakacağı bir kap yemek ve bir kap su ile sevimli dostlarımızın yaşama tutunmalarına katkıda bulunabilir.” ifadelerini kullandılar

Hayvan Yaşam Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık ise Tarsus Belediyesi’nin hayvan hakları konusunda attığı olumlu adımları takdirle karşılayarak, “Tarsus’ta “Her şey Çok Güzel Oluyor’un ötesinde bir şeyler oluyor. Mucize gibi inanamıyoruz. Belediye tarafından Yasal uyarı afişleri hazırlandı. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de ilk kez bir belediye hayvan hakları konusunda yasal uyarı afiş ive billboardları hazırladı.”

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.