Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın Eylemi

06 Şubat 2019 Çarşamba 14:53

SONMANŞET.COM- İçişleri Bakanlığı'nın trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında yaptığı eylem Tarsus'ta da uygulandı.

Tarsus’ta Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın Eylemi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında yaptığı eylem Tarsus’ta da uygulandı.

Atatürk caddesi yarenlik alanı ile eski Adliye Sarayı arasındaki kavşakta yapılan uygulamaya Kaymakam Yüksel Ünal, Emniyet Müdürü Halis Ünal, Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, diğer daire müdürleri, Sadık Eliyeşil orta okulu öğrencileri katıldı.

Kaymakam Yüksel Ünal, öğrenciler ve protokol mensuplarıyla birlikte yaya yolundan geçme eylemi uygulandıktan sonra yaptığı konuşmada,  bütün illerde eş zamanlı yapılacak olan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilişinin kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyurulmakta olduğunu belirterek, yılda 7 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine, 300 bin vatandaşın yaralanmasına neden olan trafik meselesine çözüm bulabilmek için yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra farkındalığı artırıcı kampanyalar  düzenlenmekte olduğunu, bu kapsamda "Kırmızı Düdük", "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" ve "Çocuklar,  Polis, Jandarma Trafik Denetiminde" kampanyalarının başlatıldığını söyledi.

Kaymakam Ünal, “Yaya Öncelikli Trafik Kanunu ile artık araç sürücülerinin, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak işaret veya levhalarla belirlenmiş kavşak  giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlaması,  buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayaya ilk geçiş hakkını vermesi zorunlu  hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın"  sloganıyla, 2019 "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi.” dedi.

Uzmanlar tarafından trafik eğitimi verilen okul geçit görevlilerince  okul giriş ile çıkışları, önleri ve çevresindeki yaya geçitlerinde farkındalığı  artırmaya yönelik uygulamalı etkinlikler düzenleniyor.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.