Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Okuma-Yazma Seferberliği Başlatıldı

10 Şubat 2018 Cumartesi 13:02

SONMANŞET.COM- Tarsus Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yeniden okuma-yazma seferberliği başlatıldı.

Tarsus’ta Okuma-Yazma Seferberliği Başlatıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yeniden okuma-yazma seferberliği başlatıldı.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak kurslara kayıtlar başlarken, hedef okuma yazma bilmeyen 3 bin kişiyi okur-yazar yapmak.

Tarsus Halk Eğitim Merkezi önünde yapılan törenle okuma yazma kurslarının kayıtları alınmaya başlandı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy ve diğer yetkililerin katıldığı kayıt alma törenine vatandaşlar ilgi gösterdi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, kent genelinde 3 bin civarında okuma yazma bilmeyen vatandaşın olduğunu ifade ederek, “Amacımız bu insanlarımızı okuma yazma bilir hale getirmektir” dedi.

HEM Müdürü Mehmet Gürsoy ise “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi hanımefendi sayın Emine  Erdoğan‘ın himayelerinde, okuryazarlık seferberliği başlatılması planlanmıştır.

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. Kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okur  yazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. Kurslar 15 Mayıs’ta sona erecek” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.